TV: Stripklubber nægter kvinder adgangTV: Stripklubber nægter kvinder adgang

Københavnske stripklubber afviser blankt kvinder i døren. De er 'bad for business', lyder forklaringen. Streng forbudt at diskriminere på baggrund af køn, siger Ligebehandlingsnævnet.

Er du kvinde, og har du set en københavnsk stripklub indefra - ja, så hører du til en lille, lukket skare.

Det viser sig nemlig at være stort set umuligt for kvinder at få adgang til de københavnske 'dansebarer'. Kun kvinder, der følges ind med en gruppe mænd, er velkomne. Sådan lød beskeden fra stripklubber, som metroxpress besøgte fredag nat.

Ifølge Ligebehandlingsnævnet, som behandler klager over forskelsbehandling inden for blandt andet køn, handler stripklubberne i strid med ligestillingsloven.

- At nægte nogen adgang alene på bagrund af deres køn er helt klart i strid med loven, siger chefkonsulent i sekretariatet for Ligebehandlingsnævnet, Susanne Fischer, til metroxpress.

Hvis stripklubberne skulle have mulighed for at differentiere mellem mænd og kvinder, ville det ifølge Susanne Fischer kræve et særdeles sagligt argument. At kvindelige gæster er 'bad for business', som flere af stripklubberne gav som årsag, er simpelthen ikke gok nok:

- Hvis argumentet for ikke at lukke kvinder ind er, at det er skidt for forretningen, så går den ikke.

I Ligebehandlingsnævnets seneste årsberetning fra 2013, kan man læse om en række lignende sager fra diskoteker, swingerklubber eller frisører, hvor folk er blevet diskrimineret på baggrund af køn eller race. Endnu har nævnet til gode at behandle klager fra kvinder, der er blevet afvist på stripklubber.

Er man som kvinde blevet nægtet adgang, kan man klage til Ligebehandlingsnævnet. Får man medhold, kan man få tildelt en godtgørelse på 2.500 kroner, som den indklagede part betaler.

Bare bryster midt i søndagsprædikenen. Strippere demonstrerede mod kirke
Bare bryster midt i søndagsprædikenen. Strippere demonstrerede mod kirke

Er han verdens dummeste stripklub-kunde?
Er han verdens dummeste stripklub-kunde?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx