Af - 29/09-16 22:49

Nu kan du smage verdens mest sjældne øl i KøbenhavnNu kan du smage verdens mest sjældne øl i København

Er du glad for gyldne øldråber - og de sjældne af slagsen? Så skal du slå et smut forbi ølbaren Himmeriget, der sætter verdens mest sjældne øl på fad.

Bildstrecke im Grossformat »
talienske forskere mener nemlig, at to flasker øl á 33cl kan beskytte mod hjertesvigt. Forskerne, der arbejder ved IRCCS Miditerranean Neurological Institute i Pozzilli i Italien har gennemgået 150 tidligere studier. Deres fund har de publiceret i journalen 'Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Grunden til det er for det første, at alkohol er et vanddrivende middel. Hvis man indtager alkohol, tisser man derfor mere, end man drikker. Irriterende ikke? Den anden grund er, at en kemien i en bajer undertrykker et hormon, som normalvis får nyrerne til at absorbere vand. Læs mere om det ved at klikke på linket. Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com. Læs mere om initiativet ved at klikke på artiklen. Øllen, der kaldes 'Bottled Instict', laves angiveligt ved at tage mælkesyrebakterier fra den tjekkiske model Alexandra Brendlovas skede med en "gynokælogisk pind". Derefter sendes pinden til et laboratorium, hvor mælkesyrebakterierne "isoleres og renses", inden de mangedobles. Læs mere om øllen ved at klikke på linket. Den første fredag i august er altid international øl-dag. Drik øl og tjen over 430.000 danske kroner om året - plus tillæg. Sådan står der i et jobopslag fra august 2016. Læs mere om det ved at klikke på linket. Det har metroxpress testet. Klik på artiklen for at se resultatet.

Der er mange gode grunde til at drikke øl. Klik dig igennem billedgalleriet, hvor vi har samlet fakta om øl.

Nu har du snart mulighed for at smage på verdens mest sjældne øl. En ølbar i København, er nemlig blevet nøje udvalgt til at skænke de sjældne øldråber fra deres haner. Det skriver Aok.

Der er tale om en helt eksklusiv belgisk øl, der er lavet med hindbær, blåbær og vanilje. Den er en såkaldt belgisk Lambic-øl, hvilket betyder, at den er fremstillet ved spontan gæring - naturlige gæringsceller, der findes i luften - og at den kun produceres i et begrænset geografisk område.

Øllen kommer fra det belgiske bryggeri Cantillon, der har givet den navnet 'Framboise'. Dråberne vil kun kunne drikkes 60 nøje udvalgte steder i verden.

Et af dem er på ølbaren Himmeriget, der ligger på Åboulevarden i København. Her kan du nemlig finde et stort udvalg af unikke, syrlige øl.

Den syrlige øl's juleaften
Det er i forbindelse med den årlige Zwanze Day, der svarer til den syrlige øl's juleaften, at den sjældne øl kommer på fad.

Bag navnet Zwanze gemmer sig en række øl, der siden 2011 er udkommet en gang om året - og de varierer i stil hver gang.

Det belgiske bryggeri Cantillon er kendt for deres eksklusive specialøl. De har øl på flaske, der koster helt op til 10.000 kroner.

På Himmeriget kan du få flaskeøl, der koster op til 2500 kroner. Når den sjældne øl kommer på hanen, vil du for mellem 35 og 85 kroner kunne smage på de sjældne dråber eller andre Cantillon-øl.

Verdens mest sjældne øl kan købes lørdag den 1. oktober klokken 21:00.

Skål!

Øllet løber i rør under gaderne i belgiske Brugge
Øllet løber i rør under gaderne i belgiske Brugge

Øget salg af dyrere specialøl gavner bundlinje i Harboes
Øget salg af dyrere specialøl gavner bundlinje i Harboes

Tivoli hopper på ølvognen med Royal Unibrew
Tivoli hopper på ølvognen med Royal Unibrew


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx