Af - 04/06-15 17:51; Opdateret: 04/06-15 23:28

Ukendt kvinde fundet død i sø i KøbenhavnUkendt kvinde fundet død i sø i København

En forbipasserende har fundet en død kvinde i Sankt Jørgens Sø i København. Der er ikke umiddelbart tegn på noget kriminelt, lyder det fra politiet.

storybild

Torsdag eftermiddag har en forbipasserende fundet en død kvinde liggende i vandet i Sankt Jørgens Sø i midten af København.

Det bekræfter vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Brix, over for metroxpress.

Han fortæller, at den forbipasserende kontaktede politiet, da han ser kvinden i vandet, og kort tid efter er Københavns Brandvæsen på stedet og får konstateret, at kvinden er død.

- Umiddelbart er der ved den første besigtigelse af kvinden ikke tegn på, at der er sket noget kriminelt, siger Henrik Brix, der påpeger, at det selvfølgelig vil kræve et ligsyn, før det endeligt kan bekræftes.

(Opdatering: I første omgang lød det fra politiet, at der var tale om en mand, men efterfølgende har det vist sig at være forkert - læs mere nederst.)

Kvinden er blevet fundet lidt efter klokken 17 i det nordøstlige hjørne af søen ved Gyldenløvsgade og Vester Søgade. Omkring 17.30 havde brandvæsenet fået kvinden op af vandet. Politiet kender endnu ikke kvindens identitet.

- Vi har været en tur rundt om søen, og her fandt vi ikke noget, der kunne relatere til vedkommende, siger Henrik Brix og uddyber, at politiet nu vil kigge på, om hun kan være meldt savnet i en af politikredsene.

Alternativt kan der komme en offentlig efterlysning, hvis politiet ikke får oplysninger om kvinden på en anden måde.

Vagtchefen kan af gode grunde ikke komme med et præcist bud på, hvor gammel kvinden blev, men ud fra det, han indtil videre ved, er hans bedste bud mellem 25 og 35 år. Ud over at finde frem til kvindens identitet, undersøger politiet også efter grunden til, at hun er fundet død i den københavnske sø.

- Ud fra, at der ikke er nogen skader på kvinden, er der lige nu to muligheder, som vi ser det. Det kan være selvmord, eller det kan være et uheld, hvor hun er faldet i vandet, siger Henrik Brix.

OPDATERING:

Politiet har efterfølgende fundet ud af, at der var tale om en kvinde. De første meldinger gik på, at det var en mand, men efterfølgdende undersøgelser har vist, at det ikke var korrekt.

Vagtchef ved Københavns Politi Carsten Reenberg fortæller til metroxpress, at det har været på grund af kvindens påklædning, at der først blev givet forkerte oplysninger.

Metroxpress har rettet i artiklen, så det nu fremgår, at der er tale om en kvinde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx