Af - 02/12-16 15:08

Louise mistede sin datter efter fødslen blev udsat to gangeLouise mistede sin datter efter fødslen blev udsat to gange

Louise mistede for fire år siden sin datter Emma. Igangsættelsen af fødslen blev udskudt to gange på grund af travlhed på fødeafdelingen, da hun fik veer, var Emma død

Bildstrecke im Grossformat »

Der var travlt på fødeafdelingen, da 30-årige Louise Marckmann Reitz for fire år siden var højgravid med en lille pige.

- Jeg havde for højt blodtryk, så min fødsel skulle sættes i gang, men jeg fik at vide, at der ikke var nogen ledige stuer eller jordemødre, fordi der var mange fødende på afdelingen.”

Rigshospitalets fødselschef går i protest mod nedskæringer
Rigshospitalets fødselschef går i protest mod nedskæringer

Louise blev derfor sendt hjem to gange, og hver gang viste de prøver, hospitalet tog, at barnet i hendes mave havde det fint.

Til sidst gik Louises fødsel i gang af sig selv, men da hun kom ind på fødeafdelingen, kunne lægerne ikke finde barnets hjertelyd, og Louise og hendes mand fik at vide, at deres datter Emma var død i livmoderen.

Det viste sig efterfølgende, at der intet var i vejen med Emma, men at hun var død på grund af et sår på navlesnoren, og at hun derfor formentlig ville have været i live i dag, hvis Louises fødsel var blevet sat i gang tidligere.

Metroxpress kan i dag fortælle, at fødselstallet ved stige med 20 procent over de næste ni år, og det vil ifølge eksperter skabe endnu mere travlhed på landets i forvejen pressede fødeafdelinger.

Jordemødre på Skejby har for travlt til frokost og fritid
Jordemødre på Skejby har for travlt til frokost og fritid

- Som førstegangsfødende stoler man jo rigtigt meget på, hvad lægerne siger, og det gjorde jeg også, så jeg tænkte ikke over, at der kunne være et problem ved at vente med fødslen”.

Louise og hendes mand har i dag to børn og venter nummer tre. Hun blev gravid med sin datter Selma tre måneder efter Emmas død, og det hjalp hende og hendes mand med at komme sig over tabet.

- Det er noget af det, der holder os oven på”, fortæller Louise, der sidste år valgte at dele historien om Emma på Facebook for at skabe opmærksomhed omkring de konsekvenser, det kan få, når fødeafdelingerne presset for hårdt.

Jordemødre: Private luksusfødsler skaber øget ulighed
Jordemødre: Private luksusfødsler skaber øget ulighed

Du kan læse Louises rørende opslag her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx