Af Niels Pedersen - 31/03-18 20:44; Opdateret: 31/03-18 21:34

Familiekatten Topper død efter skud i hovedet: Nu har hendes familie en bøn til alleFamiliekatten Topper død efter skud i hovedet: Nu har hendes familie en bøn til alle

Seks-årig pige fandt sin families kat død tæt på hjemmet. Katten var blevet skudt i hovedet

storybild

Sådan så Topper ud efter at familien havde fundet hende død i et krat. (Billede: Marianne Jensen)

En familie i den midtsjællandske by Kisserup havde glædet sig til at deres elskede kat Topper skulle have killinger. Men glæden blev til dyb sorg, da seks-årige Nathali for to uger siden opdagede et blodspor i et krat omkring 50 meter fra forældrenes hus, mens hun legede en søndag formiddag sammen med sin to-årige niece Jamilah.

Nathali opdagede, at der lå noget mellem bladene og så, at det var Topper. Den gravide familiekat lå i en pøl af sit eget blod inde i krattet. Død af et enkelt skud lige midt i hovedet.

»Jeg turde ikke gå derind, hvis jægeren stadig var der. Men jeg kunne se, det var Topper. Hun blødte meget,« siger Nathali til sn.dk.

Det er anden gang på blot to måneder, at en af familiens katte er blevet ramt af skud. Første gang slap katten med et skudsår i skulderen, men denne gang var der intet at gøre: både Topper og killingerne i dens mave omkom.

»Børnene var fuldstændig opløste, da de kom løbende og råbte om hjælp. Det var rigtig grimt,« siger Nathalis mor Marianne Jensen til BT.

Ifølge familien var Topper - der var af racen Manx som er kendetegnet ved ikke at have nogen hale - en kælen og mennesketryg familiekat, så de forstår ikke, hvorfor nogen har fundet trang til at skyde den.

»Vores dyr er meget mere end kæledyr. De er en del af familien,« siger Marianne Jensen.

Hun og især børnene er stadig dybt berørt over tabet af Topper.

»Vi føler os meget utrygge, og jeg tør slet ikke lade børnene lege i haven i øjeblikket. Børnene kommer ofte grædende ind til os om natten,« siger Marianne Jensen.

(Billede: Marianne Jensen)

Den traumatiske oplevelse får nu familien til at opfordre alle dem, der føler sig generet af en kat til at henvende sig til ejeren i stedet for at gribe til selvtægt - som faktisk også er ulovligt med mindre katten angriber andre husdyr, eller der er fare for at den vil angribe mennesker eller ejendom, ifølge mark- og vejfredsloven.

I dag ligger Topper begravet i familiens have, hvor de har sat et lille trækors til minde om deres elskede husdyr. Nathali og to-årige Jamilah har også lagt blomster ved Toppers grav.

Familien vil nu sætte en kattegård op, så kattene kan opholde sig udendørs uden at løbe frit rundt, i det håb, at det forhindre, at flere af kattene bliver skudt.

De ved ikke, hvem der skød Topper. Sagen er blevet anmeldt til politiet i Holbæk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Dansk cykelrytter kørt ned under løb:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx