Af - 27/05-14 08:16

Sygehuse truet af milliard-besparelser: Hvor meget skal din region spare?Sygehuse truet af milliard-besparelser: Hvor meget skal din region spare?

Der skal spares op mod 1,75 mia. på sundhedsområdet næste år, lyder det fra regionerne. Det kommer til at gå ud over patienterne, advarer politikerne, eksperter og Danske Patienter

storybild

Flere regioner skal spare (Billede: Polfoto)

Øgede udgifter til dyr medicin, flere kræftpatienter og en stram økonomi er nogle af årsagerne til, at de danske sygehuse står over for at skulle spare op mod 1,75 milliarder kroner næste år.

Det viser tal, som metroxpress har indsamlet hos landets fem regioner.

Akut kræftpatient ventede forgæves: Hospitaler lukker ned 1. maj
Akut kræftpatient ventede forgæves: Hospitaler lukker ned 1. maj

Besparelsen kommer til at gå ud over kvaliteten af behandlingen af patienterne, frygter Bent Hansen (S) regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Hospitaler holder syges familiemedlemmer udenfor
Hospitaler holder syges familiemedlemmer udenfor

- Det er store tal i en situation, hvor vi i forvejen er pressede og vil blive yderligere presset på grund af flere patienter og dyrere medicin og behandlinger, det siger Bent Hansen, som frygter, at patienterne får ringere vilkår, når hans egen region skal spare op mod 250 millioner.

Kommuner sparer millioner på mild vinter
Kommuner sparer millioner på mild vinter

- Den største trussel er, at vi i hospitalsverdenen lever af ildsjæle. Og skærer vi så meget ned, at vi kvæler deres motivation, og patienterne fremover møder et nedslidt og demotiveret personale, så tør jeg slet ikke tænke på konsekvenserne for patienterne, siger han.

Flere nedskæringer i ældreplejen på vej
Flere nedskæringer i ældreplejen på vej

Morten Freil, direktør i Danske Patienter, er også bekymret og vurderer, at tidspunktet for nedskæringerne er farligt:
- Vi har i forvejen et sundhedsvæsen, som ikke kan overholde udrednings- og behandlingsløfterne og ventetider, og som lider under overbelægning, kvalitetsmangler og et hav af fejl. Store besparelser lige nu vil kunne sætte gang i en ond spiral, som kan blive meget dyr for både patienter og samfundet, siger han til metroxpress.

I næste uge bliver regionernes samlede budget for næste år lagt. Herefter er det op til regionerne selv at fordele pengene mellem sig.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx