Af - 06/03-14 10:06

Hér bor Danmarks tykkeste borgere: -Vi er glade for madHér bor Danmarks tykkeste borgere: -Vi er glade for mad

Kommunens borgmester mener, at god mad og et flertal af ældre betyder, at stedet indtager førstepladsen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Johnny Sørensen fra Læsø har som daglig leder af øens sportshal siden 2002 oplevet, hvordan antallet af aktive medlemmer er faldet en smule.
Omkring 2009 havde hallen ca. 130 medlemmer, men nu ligger det stabilt omkring de 100.

- I selve hallen er der ikke længere så meget aktivitet, men vi bliver også færre indbyggere på øen, fortæller Johnny Sørensen.

Domstol til 54-årig kvinde: Du er for fed til dagpenge
Domstol til 54-årig kvinde: Du er for fed til dagpenge

Måske hænger nedgangen i antallet af motionister i Læsø Hallen sammen med en omfattende undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, hvor danskernes sundhed er blevet kortlagt.

Antallet af overvægtige eksploderer i udviklingslande
Antallet af overvægtige eksploderer i udviklingslande

Her kan man læse, at Læsø Kommune er den kommune i hele Danmark, hvor andelen af svært overvægtige er størst. 22,6 pct. af øens indbyggere, som er blevet spurgt i undersøgelsen, er svært overvægtige, og det er en stigning fra 2010, hvor en identisk undersøgelse viste 19.4 pct.

På Læsø ser man ikke så tungt på tallene, for det skyldes øens befolkningssammensætning, lyder det fra borgmesteren.

- Vi har jo et flertal af ældre borgere, og mange af dem har svært ved at motionere, siger Tobias Birch Johansen, som har været borgmester på øen siden efterårets kommunalvalg.

Han medgiver dog, at kvaliteten af fødevarerne på øen kan give udsving på vægten.

- Vi har fantastisk god mad heroppe. Men jeg synes også, det er vigtigt at lægge vægt på, at man selv om man er overvægtig, behøver man ikke at være usund, siger borgmesteren.

I Læsø Hallen synes Johnny Sørensen, at øens beboere gør, hvad de kan for at leve sundt.

- Jeg har ikke indtryk af, at folk er overvægtige. Jeg synes i hvert fald, at folk gør en indsats for at få vægten ned, og vi har et motionsrum, som bliver brugt flittigt. Her kommer medlemmer, som er helt op til 80 år, og de hygger sig, siger hallens daglige leder.

Fem-årig for fed til at bo hos mor og far
Fem-årig for fed til at bo hos mor og far

Han synes ikke, at Læsøs indbyggere har mere på sidebenene, end de folk han møder inde på fastlandet. Men ligesom sin borgmester mener Johnny Sørensen, at øens gode råvarer spiller en rolle i undersøgelsen.

- Ja, vi er glade for god, solid mad. Der er også udgivet en bog heroppe, som hedder 'God Føde', og der er en masse gode opskrifter i. I Nordjylland er vi glade for god mad, - det kan der godt være noget om.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx