Af - 02/11-15 04:00

Nyt Løkke-ups: Fremhævede V-politiker som case i åbningstaleNyt Løkke-ups: Fremhævede V-politiker som case i åbningstale

Lars Løkke Rasmussen (V) fremhævede i sin åbningstale til Folketinget casen 'Brigitte fra Næstved'. Forrige år stillede hun op for Venstre ved kommunalvalget. Klodset og utjekket af Løkkes PR-folk, lyder det fra politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Lars Løkke Rasmussen (V) under sin tale ved Folketingets åbning. (Billede: Polfoto/Arkiv)

- I torsdags fik jeg en mail fra Brigitte fra Næstved. Hun skrev kort og godt: ”Af hjertet tak!!!! Det betyder uendeligt meget for vores by.”

Sådan lød det i Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets åbning den 6. oktober 2015 i forbindelse med regeringens plan om at udflytte statslige arbejdspladser til provinsen.

I dag kan metroxpress fortælle, at casen 'Brigitte fra Næstved' ikke helt er den almindelige borger, som Løkke – med eller uden viden – gav udtryk for på Folketingets talerstol. Brigitte bor godt nok i Næstved, men er tidligere Venstre-politiker og stillede op til kommunalvalget den 19. november 2013. Dog under et andet efternavn.

- Med Løkkes historik og senest Panorama-sagen burde han sætte alt ind for at gennemtjekke hvert et eksempel, han bruger. Han han må jo vide, at der sidder journalister derude, som undersøger, hvad han siger, lyder det fra metroxpress politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Panorama-ejer: Jeg har modtaget 400 opkald om Løkkes kontanthjæpsmodtager
Panorama-ejer: Jeg har modtaget 400 opkald om Løkkes kontanthjæpsmodtager

Han understreger, at der ikke er noget galt i at være tidligere Venstre-politiker og sende et rosende brev til statsministeren, men at det virker klodset og utjekket fra Løkkes side at bruge hende i talen, og at det svækker casens troværdighed som sandhedsvidne.

- Man må antage, at V-medlemmer vil sende breve om hvad som helst til Løkke, hvis det kan fremstå hjælpsomt i en åbningstale, så det er ikke særlig autoritativt at kunne henvise til en almindelig borger, der så ved fintællingen viser sig at være tidligere partisoldat i Venstre.

Fadøl forbudt på Løkkes Facebook
Fadøl forbudt på Løkkes Facebook

Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook
Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook

Brigitte fra Næstved, som ikke ønsker sit fulde navn frem, fortæller til metroxpress, at hun aldrig oplyste Statsministeriet om sin V-fortid. Hun ville blot udtrykke sin glæde over regeringens beslutning og give dem et kompliment:

- Derfor tror jeg heller ikke, at Løkke har vidst det, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre.

Kvajebajer: Lars Løkke gør grin med 'fadøls-gate'
Kvajebajer: Lars Løkke gør grin med 'fadøls-gate'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx