Af Ritzau - 01/05-17 15:22; Opdateret: 01/05-17 15:53

Radikale vil lære af fransk præsidentfavorits succesRadikale vil lære af fransk præsidentfavorits succes

Morten Østergaard (R) er taget til Paris for at lade sig inspirere af præsidentkandidaten Emmanuel Macron.

storybild

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, vil gerne inspireres af den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Denis Charlet)

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, er mandag taget til Paris for at deltage i et vælgermøde med den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron.

Han håber at blive inspireret af præsidentkandidatens succes med at samle franskmændene om sin centrumpolitik.

- Det er selvfølgelig med den åbenlyse bagtanke, at hvis det kan virke i Frankrig, hvorfor skulle man så ikke kunne begejstre folk i Danmark mere, end tilfældet har været, siger Morten Østergaard.

Emmanuel Macron har med sin midtersøgende og EU-venlige politik formået at blive favorit ved valget i Frankrig, der afgøres 7. maj.

Hans bevægelse En Marche! (Fremad! red.) har spredt sig ud over Frankrigs grænser og tæller i dag blandt andet De Radikale.

Og for Morten Østergaard bryder centrumkandidaten med den drejning mod det yderste højre, der har præget Europa gennem den seneste tid.

- Han har manifesteret et modsprog til den højrenationale, lidt frygtsomme, polariserende protest, som vi kender, siger han.

- Her ser vi første gang et modstykke, hvor han står for en håbets protest, en forandringsdagsorden, som jeg tror på, har væsentligt mere at byde på.

Så bliver Emmanuel Macron Frankrigs næste præsident, vil det ifølge De Radikales politiske leder være med til at bevise, at der også er liv i den politiske midtes idéer om internationalt samarbejde og innovation.

- Vi vil jo bruge det til at illustrere, at man behøver altså hverken løbe halvt eller helt efter højrenationale strømninger og populisme, siger han.

- Man kan godt begejstre vælgere og vinde valg på et budskab om, at fremtiden ikke vil os det ondt.

39-årige Emmanuel Macron er gået til valg på løfter om blandt andet at sænke virksomhedsskatten, gøre det franske arbejdsmarked mere fleksibelt og styrke EU.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
TV 2 afslører nyt navn til populært...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx