Af - 14/05-15 15:00; Opdateret: 14/05-15 15:23

- Stop med at dele børnebilleder, advarer Børnerådet- Stop med at dele børnebilleder, advarer Børnerådet

Hundredvis af danske pædofile deler billeder fra sociale medier på hemmeligt internetforum. Derfor advarer Børnerådet nu danske forældre.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Forældre elsker at lægge billeder af deres børn på facebook, men nu kommer Børnerådets formand med en advarsel.

Stop med at lægge billeder af jeres børn på nettet, lyder det fra Børnerådet, efter den norske tv-station NRK onsdag aften afslørede, at pædofile fra Norge, Sverige og Danmark samles i et lukket forum, hvor de åbent taler om voldtægt af børn. Det skriver Berlingske.

- De pædofile får fat i børnebilleder fra de sociale medier, fordi forældrene ikke tænker sig ordentligt om, når de lægger billeder ud på nettet. De vil bare vise, hvor dejlige deres unger er, men lige pludseligt bliver billederne delt med tusindvis af mennesker - og uheldigvis kommer de i hænderne på pædofile, der bruger billederne til at komme med sjofle beskrivelser, siger Børnerådets formand Per Larsen til Berlingske.

Problemet er dog ikke kun forældrene. Børnene har nemlig også selv profiler på Facebook, Instagram og Snapchat, hvor de ivrigt deler billeder af sig selv.

- Der er mange børn, der kommer på de sociale medier i en meget tidlig alder, selvom der er en aldersgrænse. Derfor er det uhyre vigtigt, at forældrene snakker med deres børn om den digitale verden og sætter nogle regler for, hvordan de må bruge de sociale medier. Vi ser jo desværre også, at børn ikke tænker sig om, og nogle gange lægger de endda nøgenbilleder op på nettet. Det kan de blive frygtelig kede af på et senere tidspunkt i deres liv, siger formanden for Børnerådet.

Rådet fra Børnerådet er ikke til at tage fejl af:

- Hold billederne for jer selv og vis dem ved festlige lejligheder, hvis I absolut har behov for at dele billederne med andre.

Børn vil hellere lege med iPad end med venner
Børn vil hellere lege med iPad end med venner

Forældre tiltalt for mishandling: To børn bor stadig hjemme
Forældre tiltalt for mishandling: To børn bor stadig hjemme

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

7 tip: Sådan kommer du hosten til livs
bt.dk
Efter fyring: Superliga-klub har...
bt.dk
Gældsklemme truer Lauritz.com:...
bt.dk
Har du tænkt over, hvorfor der altid...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx