03/11-17 04:16; Opdateret: 03/11-17 10:46

Ungt bandemedlem i livsfare efter nyt skyderi i TingbjergUngt bandemedlem i livsfare efter nyt skyderi i Tingbjerg

Københavns Politi formoder, at nedskydning af mand i bil har forbindelse til verserende bandekonflikt i byen.

storybild

København har de seneste måneder lagt gader til adskillige skyderier, der har forbindelse til den verserende bandekonflikt. Natten til fredag blev endnu en person ramt af skud - denne gang i Tingbjerg. Scanpix/Martin Sylvest Andersen/arkiv

København. En 20-årig mand svæver mellem liv og død, efter at han natten til fredag blev ramt af skud i Tingbjerg i det nordvestlige København.

Det oplyser vicepolitiinspektør Dannie Rise ved Københavns Politi.

Skyderiet fandt sted omkring klokken 02.30 i krydset mellem Åkandevej og Ruten. Da betjente kort efter ankom til stedet, fandt de en bil liggende på taget.

- I bilen sidder en person, der er ramt af skud. Han er i svær kritisk tilstand. Ved siden af bilen står en passager. Han er uskadt, siger Dannie Rise.

Han oplyser, at gerningsmanden eller gerningsmændene tilsyneladende affyrede skud mod den kørende bil, og at den 20-årige i den forbindelse mistede herredømmet over bilen.

- Den rammer en mur og vælter om på taget, siger Dannie Rise.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor manden er ramt, eller hvor mange gange han er skudt. Men fredag formiddag er han altså stadig i livsfare.

Ifølge Københavns Politi er offeret kendt fra bandemiljøet. Derfor er formodningen, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt.

- Vi har ikke noget om motiv. Men det, der har været gennemgående i den her konflikt, er, at det ofte er gengældelse. At det er hævn for hævnens skyld, siger Dannie Rise.

Fredag har politiet endnu ikke anholdt nogen i sagen. Men en hvid eller lys bil er set køre fra stedet. Muligvis er der tale om en hvid Audi S4, der en time efter angrebet blev fundet brændende på en parkeringsplads i Taastrup.

- Det er almindeligt kendt, at de efter skyderier kører ud og brænder deres biler af, siger Dannie Rise.

Politiet er nu i gang med at undersøge tekniske spor og afhøre vidner. Også videoovervågning kan muligvis hjælpe efterforskerne i opklaringsarbejdet.

- Der er også nogle pårørende til offeret, som vi skal tage os af, siger Dannie Rise.

Den 20-årige selv opholder sig på Rigshospitalets Traumecenter. Også her er politiet til stede - blandt andet for at sørge for mandens sikkerhed.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Drama i retten: Peter Madsen forlod...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx