Af Ritzau - 27/04-17 16:42

OVERBLIK: Det siger de om udspil der skal løfte udsatte børnOVERBLIK: Det siger de om udspil der skal løfte udsatte børn

Nyt dagtilbud-udspil vækker glæde hos Red Barnet og Dansk Arbejdsgiverforening, mens De Radikale er skeptiske.

storybild

Regeringen fremlagde torsdag et nyt udspil til at styrke dagtilbuddene. Der bliver afsat 580 millioner til dagtilbuddene. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Regeringen fremlagde torsdag et nyt udspil til at styrke vuggestuer og børnehaver.

Blandt de 22 forslag lyder det, at særligt udsatte børn skal have flere pædagoger i dagtilbuddene.

Og forældre med skæve arbejdstider skal kunne søge kommunale tilskud til babysitning.

Selv kalder børne- og socialminister Mai Mercado udspillet ambitiøst. Hun mener, at udspillet kan give området et varigt løft.

Læs her, hvad der bliver sagt om regeringens forslag:

I Red Barnet bliver udspillet hilst velkommen. Det er nemlig vigtigt at hjælpe udsatte børn tidligt og konsekvent, mener organisationen.

- Der er brug for en målrettet indsats i forhold til at adressere det sociale danmarkskort.

- De udsatte børn er i risiko for at blive udsatte alene på grund af deres forældres baggrund såsom uddannelse, indkomst eller psykiske sundhed.

- De børn skal ikke hægtes af fællesskabet fra starten, siger Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær i Red Barnet, i en skriftlig kommentar.

Der bliver afsat 580 millioner kroner med udspillet. En stor del af pengene skal gå til at ansætte flere pædagoger i cirka 100 institutioner med en særlig stor andel af udsatte børn.

Regeringen regner med, at tilskuddet til babysitning vil løbe op i omegnen af fem millioner kroner på landsplan hvert år. Løsningen kan kombineres med en deltidsplads i en institution.

I Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ser chefkonsulent Berit Toft Fihl det kommunale tilskud til børnepasning som en god tilpasning til arbejdsmarkedet.

Men kommunerne skal fastholdes, så der bliver mere pasning på skæve tidspunkter, lyder det.

- Vi bør kunne forvente, at kommunerne indretter deres dagtilbud efter borgernes behov, så forældre kan sende deres børn i institution, uanset om de tager på arbejde onsdag eller søndag, kl. 8.00 eller kl. 20.00, siger hun i en skriftlig kommentar.

Børneordfører for De Radikale Lotte Rod mener omvendt, at det langtfra er den rigtig måde at ville bruge midlerne på. Det er heller ikke nok til at løse behovet for flere pædagoger.

-Der er forældre, som har brug for skæve åbningstider for at få hverdagen til at hænge sammen.

- Men når der er så få penge at gøre godt med, er det vigtigste for Radikale Venstre at give børnene en god hverdag i institutionen, og det kræver først og fremmest flere pædagoger, siger hun i en skriftlig kommentar.

Regeringen indleder nu politiske forhandler med støttepartiet Dansk Folkeparti.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Fantastisk start på anden halvleg:...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx