Af Ritzau - 25/10-16 09:59

Løkke vil stå fast mod Sydkoreas arvefjendeLøkke vil stå fast mod Sydkoreas arvefjende

Under sit officielle besøg i Sydkorea har Lars Løkke vedtaget 61 initiativer for samarbejdet med landet.

storybild

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har holdt møde med den sydkoreanske præsident Park Geun-hye. (Billede: Reuters/Pool)

Nordkorea er ikke til at komme uden om, når Danmark skal styrke sit samarbejde med Sydkorea.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under et officielt besøg i Sydkorea, hvor han lægger afstand til landets arvefjende.

- Det er vigtigt, at det internationale samfund i fællesskab reagerer med fasthed over for Nordkorea.

- Danmark står sammen med Sydkorea, og vi vil fortsat bidrage aktivt til FN-opgaven med at opretholde våbenhvilen mellem Nord- og Sydkorea, siger statsministeren i en skriftlig kommentar.

Lars Løkke Rasmussen er på officielt besøg i Sydkorea, hvor han tirsdag blandt andet har mødtes med præsident Park Geun-hye.

Under mødet blev situationen i Nordkorea drøftet. Samtidig blev der taget initiativ til et styrket samarbejde mellem de to lande.

De to statslederne vedtog en fælles handlingsplan, der indeholder 30 målsætninger og 61 konkrete initiativer for landenes samarbejde de kommende år.

- Vores lande har en gensidig interesse i at udbygge vores forhold, så vi blandt andet får det maksimale ud af frihandelsaftalen, der blev vedtaget i 2011, siger statsministeren.

Konkret kommer de to lande til at samarbejde mere inden for sundhed og velfærd, hvor begge vores lande er udfordret af aldrende befolkninger.

Der vil også blive gennemført et dansk-koreansk kultur- og turismeår i 2019 for at fejre 60-året for de diplomatiske relationer.

Ligesom landene vil udvikle nye fælles forskningsprojekter blandt andet om at fremme den grønne energiomstilling.

Det officielle besøg i Sydkorea er det første fra en dansk statsminister i 25 år. Besøget har varet fra søndag til tirsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx