14/05-14 00:18

Odense borgmester  fik telefonregning på kvart million efter ferieOdense borgmester fik telefonregning på kvart million efter ferie

Odense Kommune og TDC strides om en telefonregning på en kvart million kroner, efter borgmester Anker Boye (S) holdt ferie i Tyrkiet.

storybild

Odense Kommune slås med TDC om Anker Boyes ferietelefoni. (Billede: Polfoto)

Efter at Odenses borgmester Anker Boye (S) i oktober 2011 kom hjem fra en uges ferie i Tyrkiet, blev Odense Kommune præsenteret for en TDC-regning på 245.057 kroner.

Regningen er aldrig blevet betalt, og på tredje år strides de to parter om, hvorvidt det enorme beløb overhovedet skal betales. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune savner dokumentation for, at der er hold i TDC’s krav. Teleselskabet har flere gange accepteret, at regningen ikke er betalt, men fastholder kravet mod kommunen.

- Og så tager vi i øvrigt dialogen direkte med kunden og ikke i pressen, lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos TDC.

Venstre har betalt tøj og sko til Løkke for 152.000 kr.
Venstre har betalt tøj og sko til Løkke for 152.000 kr.

Anker Boye er ærgerlig og ked af, at det, som han kalder et normalt forbrug af telefonen under ferien, betyder, at der udskrives regninger af den størrelse.

- Som borgmester er man altid på. Også under en ferie er der opgaver, der skal løses. Det er vilkårene, og det har jeg det fint med. Det betyder, at jeg tjekker mails, sender sms’er, taler i telefon og følger med i nyhedstjenester, siger han til avisen.

- For mig er nævnte regning helt ude af proportion, siger borgmesteren.

Venstres bagland kritiserer Løkke for tøj-indkøb
Venstres bagland kritiserer Løkke for tøj-indkøb

Odense Kommunes stadsdirektør, Jørgen Clausen, erkender, at instruktionen til politikere om, at dataregninger i udlandet kan svulme voldsomt op, ikke har været tilstrækkelig. Jørgen Clausen mener, at TDC i sit krav ikke tager hensyn til, at der netop inden den famøse rejse blev indgået en billigere aftale mellem kommunen og TDC om datatrafik - også i Tyrkiet.

Odense Kommune hyrede for snart et år siden et firma til at gennemgå kommunens TDC-regninger på i alt 245 millioner kroner gennem en periode på syv år.

Producenter om Zentropa-sag: Alle skal fremlægge bilag
Producenter om Zentropa-sag: Alle skal fremlægge bilag

- Mere end halvdelen er gået igennem, og vi præsenterer i morgen TDC et krav om tilbagebetaling af knap 9,5 millioner kroner på grund af fejl, siger stadsdirektør Jørgen Clausen til Fyens Stiftstidende.

- Vi kan ikke forholde os til det krav, da vi ikke har set eller modtaget det. Vi afventer og tager en snak med kunden, lyder det fra TDC til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx