Af - 03/10-16 15:14

Arret for livet: Pige fra 1. klasse forbrændt på 37 procent af kroppenArret for livet: Pige fra 1. klasse forbrændt på 37 procent af kroppen

En pige skal være indlagt på hospitalet en måned, efter hun fredag blev svært forbrændt ved en ulykke på Tove Ditlevsens Skole i København.

storybild

Fredag formiddag gik en temadag på Tove Ditlevsen Skole i København frygteligt galt, da en lærer og to elever fik voldsomme forbrændinger ved en ulykke med en røgeovn.

Værst gik det ud over en pige fra skolens 1. klassetrin, som blev forbrændt på 37 procent af kroppen, og ventes at få ar for livet.

Alvorlig ulykke på skole: Piges strømpebukser smeltede fast til huden
Alvorlig ulykke på skole: Piges strømpebukser smeltede fast til huden

Skoleleder Annelise Thune har i en mail orienteret alle skolens forældre om sagen.

'Pigen fra 1. klasse har forbrændinger på 37 % af kroppen, primært på benene. Lægerne forventer, at hun skal være indlagt ca. en måned, hvor der skal foretages nogle hudtransplantationer, hvorefter hun skal gå med bandage i op til et år. De vurderer, at hun ikke får varige fysiske mén, men dog nogle ar', skriver Annelise Thune i mailen, som metroxpress har fået tilladelse til at citere af Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

En pige fra 7. klasse har fået forbrændinger på underbenene, særligt der hvor hendes sokker sad, og det er endnu uafklaret, om hun skal opereres.

Skolebørn forbrændt i udendørs time i natur og teknik
Skolebørn forbrændt i udendørs time i natur og teknik

Den forbrændte lærer fik sine skader, da hun forsøgte at slukke ilden på eleven fra 1. klasse med sine hænder. Hun er sygemeldt ind til videre, oplyser Tove Ditlevsens Skole, som ligger på Vesterbro.

Ulykken skete, da eleverne skulle ryge fisk i en røgeovn, og læreren hældte sprit på ovnen. Det fik ovnen til at antænde, og sende en stikflamme i luften, som fik antændt de to elevers tøj.

Stor udrykning: Forbrændte elever på skole i København
Stor udrykning: Forbrændte elever på skole i København

Herefter fulgte nogle yderst hektiske sekunder.

'Læreren slukkede den lille piges tøj med hænderne, og læreren og en anden lærer skyllede hende efterfølgende med vand. En lærer fik slukket ilden i den store piges tøj, og skyllede hende med vand. Samtidig tilkaldte en tilstedeværende forælder hjælp, og ambulancerne kom kort tid efter', skriver skolelederen.

Som konsekvens af ulykken har Børne- og Ungdomsforvaltningen nu forbudt al brug af røgeovn med varmekilde med brændbar væske på skoler i Københavns Kommune.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx