Af Bo Poulsen - 05/11-17 15:38

Henrik og Morten gjorde sjældent fund - nu kan de se frem til en dusørHenrik og Morten gjorde sjældent fund - nu kan de se frem til en dusør

En tur med metaldetektoren gav pote for to brødre fra Bjerringbro

storybild

Brødrene Henrik og Morten Sahl Carlsen fra Bjerringbro ynder at bruge deres fritid på at lede efter gamle artefakter i områdets marker.

Og i 2015 og 2016 fandt brødrene fire genstande med en metaldetektor ved Hvorslev i Østjylland. Og for kort tid siden fandt Moesgaard Museum tre ekstra genstande i området.

Det skriver Moesgaard Museum.

Der er tale om såkaldte 'brakteater'. Det er runde hængesmykker med øsken til ophæng. De er kun præget på den ene side, hvor man ser forskellige motiver. Ifølge Moesgaard Museum er de formet efter romerske kejsermedaljoner fra 300-tallet. Dem du kan se i toppen af artiklen stammer fra Jernalderen.

Museumsinspektør ved Moesgaard Museum, Jens Jeppesen, er meget begejstret over fundet, som brødrene har gjort og indleveret.

»Det er et af de sjældne fund. Vi får indleveret mange detekterfund, men der er langt imellem guldfundene, så det er meget spændende,« siger han til Århus Stiftstidende.

Jens Jeppesen oplyser, at alle guldsmykkerne nu er på vej til Nationalmuseet i København. Her vil man foretage en vurdering af dem. Brødrene Carlsen kan se frem til en danefæsdusør.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx