Af Philip Bidstrup - 03/08-16 17:26

5 grunde til at du skal bade i KOLDT vand5 grunde til at du skal bade i KOLDT vand

Næste gang du skal under bruseren, skulle du måske overveje et koldt bad

Bildstrecke im Grossformat »

For de fleste af os er kolde bade et no-go. Men måske kender du det alligevel.

Du er sidst i køen til badet i sommerhuset. Og nu er det varme vandt brugt op. Irriterende! Men det kan faktisk være til din fordel.

Nu viser det sig, at eksperter foreslår kolde bade, hvis du vil styrke kroppen. Det skriver Women's health.

Test dig selv: Lider du af stress?
Test dig selv: Lider du af stress?

Dit humør bliver bedre
Når du tager et koldt bad, øger du mængden af endorfiner. Du bliver simpelthen gladere. Det viser et studie, Medical Hypotheses har foretaget. Hvis du regelmæssigt tager to-tre-minutters kolde bade over et par uger, så vil du kunne mærke, at dit humør forbedres.

Det hjælper på ømme muskler
Hvis du har trænet hårdt, og du har ømme muskler, kan kolde bade være vejen frem. Det skulle hjælpe, hvis du er øm. Badene vil få blodet til at strømme hurtigere i de ømme områder, og det vil derfor hjælpe dine muskler med at komme tilbage i balance.

Er du stresset? Så tag et koldt bad.
Det kolde vand hjælper dig til at slappe af. Det får hjertet til at slå langsommere. Et studie afprøvede udsagnet ved at få en gruppe mennesker til regelmæssigt at svømme i iskoldt vand. Det viste, at gruppen fik nedsat risiko for stress.

Din hud har godt af det
Rens huden med varmt vand. Bad så i koldt vand. Sådan lyder anbefalingen i Women's health. Det vil stramme huden og porerne op. Det vil endda være godt mod poser under øjnene.

Du behøver ikke træne ved høj intensitet
Du behøver ikke træne ved høj intensitet

Håret skinner mere
Håret tørrer lettere ud, når du går i varme bade. Så vil du også have ligeså skinnende hår som dem i reklamerne, så lyder rådet igen - kolde bade. Det kolde vand vil i hvert fald få håret til at se mere blødt og skinnende ud.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx