Af - 01/09-13 22:30; Opdateret: 13/09-13 06:37

Danskerne elsker ulovlige tatoveringerDanskerne elsker ulovlige tatoveringer

Tatoveringer på hænder, hals og hoved er moderne, og mange tatovører laver dem, selv om det er ulovligt i Danmark.

storybild

Det er ulovligt at tatovere folk i nakken, hovedet og på fingrene i Danmark. Men danskerne efterspørger i stor stil 'tusser' på netop de steder. (Billede: Polfoto/Jacob Ehrbahn/arkiv)

Det er blevet trendy at få tatoveret de ulovlige steder: Hænder, hals og hoved. Sådan lyder det fra både en mode-ekspert og to tatovører, der dog også advarer imod trenden.

»Jeg får forespørgsler om ulovlige tatoveringer hver dag. Især om jeg vil tatovere på fingrene,« fortæller Lis Kierstein, talsmand for Uafhængige Tatovører.

LÆS OGSÅ: Farlig tattoo-trend breder sig blandt unge

»Det er en rigtig dårlig idé, for de bliver altid grimme. Uanset om det er Rihanna, der får den, så bliver det grimt, fordi man har dårligt blodomløb de steder,« påpeger hun og tilføjer:

»Mange, der får tatoveringer i ansigtet, er med i en bande. Men ti år senere vil de have dem fjernet, fordi de er ude af banden, og gør det ondt, tager tid og er rigtigt dyrt.«

Tatovørernes ansvar
Dansk Tatovør Laug oplever også, at de ulovlige tatoveringer er blevet moderne, og det skyldes, at mere almindelige tatoveringer er blevet mainstream, mener formand Lars Kristensen:

»Når der er så mange flere, der får tatoveringer, så vækker det ikke opsigt mere. Så ryger de op i femøren i stedet,« siger han.

LÆS OGSÅ: Se fodboldspillernes håbløse tatoveringer her

»Det er medierne, der skaber det. Ansigtstatoveringer kommer fra bandemiljøet, og når de kommer i medierne, så dukker der en 18-årig fyr op og vil tatoveres i ansigtet. Men det har afgørende indflydelse på resten af deres liv, og der synes jeg som tatovør, at man har et ansvar for lige at bruge fem minutter på at tale med personen, der står foran en.«

»Men der er folk i branchen, der tatoverer hvad som helst, bare de får penge for det,« erkender tatovørformanden.

LÆS OGSÅ: Jim Lyngvild får lavet ulovlig tatovering

Og det får Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, der også er formand for Folketingets Sundhedsudvalg, til at miste tilliden til hele branchen:

»Det er en bevidst lovovertrædelse, og det er både forkert at folk får det gjort og at tatovørerne gør det. En ansigtstatovering ændrer folks identitet for altid,« siger han til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Dyrere benzin på vej
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx