Af Ritzau - 03/07-17 12:30; Opdateret: 03/07-17 18:23

Regeringen vil presse billetpriser ned i Københavns LufthavnRegeringen vil presse billetpriser ned i Københavns Lufthavn

Det skal blive billigere at flyve fra Københavns Lufthavn i Kastrup, mener regeringen i ny luftfartsstrategi.

storybild

Ole Birk Olesen (LA) fremlægger sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) regeringens strategi for Københavns Lufthavn i Kastrup. (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

Regeringen vi presse prisen ned i Københavns Lufthavn, så flypassagererne kan flyve billigere fra Kastrup.

Det siger transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Han fremlægger regeringens strategi for Københavns Lufthavn i Kastrup sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

- Vi er i Danmark blevet vant til at have gode flyforbindelser året rundt. Det er dog bestemt ikke noget, som vi på kort eller langt sigt kan tage for givet, siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

- Der er både i Europa og i Norden en stadig skarpere konkurrence om at tiltrække nye flyforbindelser og få flere daglige afgange til vigtige destinationer, siger Ole Birk Olesen.

Det styrker økonomien og øger bruttonationalproduktet, når luftfarten skaber større tilgængelighed til omverdenen. Det viser en rapport fra Copenhagen Economics.

- Flyruter spiller også en central rolle i forhold til at skabe vækst i turismen, og god tilgængelighed via luftfarten er vigtig og skal prioriteres og udvikles, så Danmark får del i den kommende globale turismevækst, siger Brian Mikkelsen.

Regeringen støtter Københavns Lufthavns mål om at nå 40 millioner passagerer. Derfor er der brug for at justere reguleringen af lufthavnen.

Norwegian, der flyver mange ruter til og fra Kastrup, roser regeringens initiativ.

- Vi synes, det er meget positivt, at regeringen arbejder for at gøre det så økonomisk attraktivt som muligt for flyselskaber at lancere nye ruter i Danmark, siger koncernchef Bjørn Kjos i en skriftlig udtalelse.

Han tilføjer, at Norwegian har ti nye Asien-ruter på tegnebrættet for Danmark.

Københavns Lufthavne frygter modsat for konsekvenserne af regeringens planer. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

- Københavns Lufthavne er formelt blevet informeret om, at regeringen, som en del af den nationale luftfartsstrategi, har anbefalet ændringer af luftfartsreguleringen.

- Det er muligt at sådanne ændringer kan have væsentlig negativ indvirkning på lufthavnens strategi, forretning og økonomi, skriver lufthavnen.

Regeringen vil forhandle den ny strategi med partierne, som står bag forliget om planloven fra juni 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx