Af - 11/06-15 18:39

Folkemødet på Bornholm: Så meget skruer vi nedFolkemødet på Bornholm: Så meget skruer vi ned

Valgkampen betyder at både medier og politikere skærer ned på Folkemødet på Bornholm.

storybild

TV2's studie til Folkemødet (Billede: Metroxpress)

Demokratifestivalen på Bornholm må aflyse og omstrukturere fordi politikerne - og ikke mindst medierne, må prioritere valgkampen i deres lokalområde.

Sidste år besøgte hele 127 Folketingsmedlemmer Folkemødet, men i år har kun 47 folketingsmedlemmer og ministre meldt deres ankomst til solskinsøen Bornholm.

Alle partiledere forventes stadig at vise sig til Folkemødet, og arrangørerne har sat alle kræfter ind på at få indsat flere fly, så politikerne kan flyve til og fra arrangementerne.

- Partilederne kommer alle sammen, men det har betydet en del, at der ikke er så mange politikere som normalt. Vi har måttet aflyse og omstrukturere nogle arrangementer, siger festivalleder ved Folkemødet, Jette Lykke.

Yahya Hassan dropper Folkemødet
Yahya Hassan dropper Folkemødet

Også medierne har valgt at prioritere Folkemødet en smule mindre end ellers planlagt.

- DR og TV2 har skruet ned for deres mediedækning herovre, men vi har stadig langt over 600 akkrediterede journalister, lyder det fra festivallederen.

TV2 har skåret ned på dækningen i forhold til planlagt, men ikke i forhold til tidligere år ifølge chefredaktør på TV 2 NEWS, Mette Østergaard.

- Vi er bastant tilstede, men i en mindre udgave fordi der er Folketingsvalg. Vi har valgt at prioritere kræfterne rundt omkring i landet, siger hun.

DR dækker også stadig begivenheden massivt, men har omprioriteret for også at være tilstede andre steder i landet.

- Der sker mange ting rundt i landet nu, som vi også skal dække. Men vi dækker stadig Folkemødet massivt. Vi dækker det bare på en anden måde end vi plejer, fordi der er valgkamp, siger DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

Spis middag med Søren Pind og Ida Auken
Spis middag med Søren Pind og Ida Auken

TV: Her tager Folketingskandidat pis på sit handicap
TV: Her tager Folketingskandidat pis på sit handicap

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx