04/07-14 06:56

Roskilde-gæster får brug for solcremenRoskilde-gæster får brug for solcremen

Weekenden bliver varm og lummer, men kun festivalgæster i Skagen får brug for paraplyer.

storybild

Der bliver vist rig med mulighed for at nyde et glas med boblevand - også for dem på Roskilde Festival. (Billede: Polfoto)

Den første weekend i juli bliver varm, lummer og for Jyllands vedkommende måske også noget våd.

De tusindvis af festivalgæster i Roskilde, og den østlige del af Danmark i det hele taget, slipper stort set for regn de næste tre dage ifølge vagthavende meteorolog ved DMI, Tine Zeuthen.

The Rolling Stones: Her er anmeldernes dom
The Rolling Stones: Her er anmeldernes dom

Her er Drakes afløser på Roskilde
Her er Drakes afløser på Roskilde

Derimod må deltagerne ved festivalen i Skagen forberede sig på risikoen at blive våde lørdag aften.

- Fredag bliver klart den smukkeste dag. Der er en del skyer lige nu, men i løbet af formiddagen klarer det op sydfra med en hel del sol. Vinden vil være svag, så det bliver behageligt og flot sommervejr uden regn med temperaturer mellem 20 og 25 grader. Lokalt helt op til 27 grader, siger hun.

Lørdag og søndag bliver vejret noget mere lusket og ustabilt. Temperaturerne holder højsommer-niveauet, men i Jylland - især i den vestlige del - kan der komme en del byger, regn og torden. Solen vil også kigge frem de to dage, men slet ikke i samme grad som fredag.

- Det bliver lummert med 26-27 grader og en fortsat svag vind fra sydlig retning. Ved kysterne kan vinden blive op til frisk, siger Tine Zeuthen.

Så du Rolling Stones? Anmeld koncerten her - giv 1 til 6 stjerner for indsatsen
Så du Rolling Stones? Anmeld koncerten her - giv 1 til 6 stjerner for indsatsen

Starstruck? Her hænger Outkast ud med Mick Jagger
Starstruck? Her hænger Outkast ud med Mick Jagger

Til Skagen Festival i den nordvestlige af landet forventer DMI en anelse lavere temperaturer end i det østlige Danmark, men stadig varme sommerdage. Her kan lørdag aften byde på regn og torden, så gæsterne til Skagen Festival skal huske paraplyen.

- På Sjælland bliver det tørt hele weekenden. Der har været en lille smule regn i nat i Roskilde. Måske kommer der en enkelt eller to byger natten til søndag, men det er i småtingsafdelingen og sandsynligvis holder det helt tørt, siger vagtchefen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx