Af Ritzau - 11/12-16 22:18; Opdateret: 12/12-16 04:00

Dansk Folkeparti vil have norsk løsning på statsløseDansk Folkeparti vil have norsk løsning på statsløse

Statsløse skal ikke automatisk få statsborgerskab, hvis de er mistænkt for terrorisme, mener Dansk Folkeparti.

storybild

Dansk Folkepartis Christian Langballe så gerne, at Danmark gjorde som Norge og tolkede statsløsekonventionen mindre stringent (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Dansk Folkeparti vil have et opgør med den såkaldte statsløsekonvention, der sikrer statsløse statsborgerskab, med mindre de er dømt for større forbrydelser.

Det skriver Politiken.

Avisen har fået aktindsigt i Udlændinge- og Integrationsministeriets kommunikation med Norge, der har indført en lov, der sætter retten til statsborgerskab i bero, hvis der er en efterforskning om strafbare forhold i gang.

- Problemet er, at vi tre gange har givet statsborgerskab til folk, der har været mistænkt for at være til fare for rigets sikkerhed, siger Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, til Ritzau.

- Vi ser gerne, at man tager et forbehold i forhold til denne her konvention og gør som i Norge, hvor en efterforskning og mistanke kan sætte processen i bero.

Danmark tilsluttede sig konventionen, der har til formål at løse problemet med statsløse, i 1977.

Konventionen giver folk, der er født og opvokset i Danmark med statsløse forældre, ret til dansk statsborgerskab, når de når en vis alder.

Det sker automatisk og kan kun stoppes, hvis personerne er dømt for at have skadet staten eller for kriminalitet, der giver mere end fem års fængsel.

- Det er helt absurd, at mennesker, der på ingen måde har fortjent et statsborgerskab, får det, siger Langballe.

Christian Langballe forholder sig ikke til, om en lov, der automatisk standser statsborgerskab til statsløse opvokset i Danmark, vil være et brud på konventionen eller en ny tolkning.

- I Norge har de bare indført en lov. Det er forskellen på Danmark og Norge.

- Det er vel det lettelse bare at indføre en ny lov, og jeg går efter det nemmeste.

- Og så er jeg egentlig ligeglad med, hvad den konvention siger. Bare vi får nogle ordnede forhold, så folk, der under mistanke for terror, ikke får statsborgerskab, siger Christian Langballe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde forsvarer forhold til...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx