Af Ritzau - 10/01-17 10:09; Opdateret: 10/01-17 10:50

Overborgmester: Airbnb skal ikke ende som hoteldriftOverborgmester: Airbnb skal ikke ende som hoteldrift

Loft over Airbnb-udlejninger vil ikke gå ud over turismen i København, mener overborgmester Frank Jensen (S).

storybild

Airbnb er kommet for at blive - også i København, lyder det fra overborgmester Frank Jensen (S), der dog vil have en aftale om et loft for udlejningen. Genrefoto (Billede: Free/Colourbox)

Airbnbs rolle på det københavnske boligmarked må ikke udvikle sig til hoteldrift eller være til voldsom gene for københavnerne.

Det vil overborgmester Frank Jensen (S) sikre ved at få en aftale med udlejningsportalen i hus. Den skal sætte et loft over antallet af dage, man må leje sin private bolig ud.

- Jeg synes overordnet, at Airbnb er en god platform til deleøkonomi. Mange københavnere er glade for at kunne leje deres bolig ud, når de selv skal på ferie eller har brug for at få penge hjem, når de skal betale husleje.

- Men det må ikke tage overhånd og må ikke blive ulovlig hoteludlejning, siger Frank Jensen.

I Amsterdam i Holland har bystyret netop indgået en aftale med Airbnb om, at boliger kun må udlejes i 60 dage om året.

Når grænsen er nået, forsvinder hjemmet fra siden.

Selv om Frank Jensen ikke vil lægge sig fast på et bestemt loft, er han inspireret af netop den hollandske aftale.

I Danmarks næststørste by er der til gengæld ingen planer om at indføre en grænse for antallet af udlejningsdage med Airbnb.

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), ser hovedsageligt den amerikanske udlejningsplatform som en gevinst for byen.

- At der er nogen, der faciliterer udleje af overskudskapacitet på lejlighederne i Aarhus, er en stor fordel. Der er mange, der nyder godt af, at man kan få et prisbilligt alternativ til andre overnatningstilbud, siger han.

- Vi har en ambition om at få flere turister til Aarhus, og derfor er vi glade for udlejningsportalerne, så længe udlejningen foregår på en ordentlig måde.

Jacob Bundsgaard forklarer, at der ikke i Aarhus - som i andre byer - er problemer med private boliger, der udelukkende bruges til ferieudlejning.

Den type problemer kender de i København.

Her peger Frank Jensen på, at Airbnb-boliger kan stå tomme i perioder. Samtidig kan det være belastende for naboer, hvis turister vælter ind og ud af de københavnske opgange.

- Nogle københavnere er begyndt at skrive til mig om, at der nærmest er en turistattraktion i deres gård, hvor gæsterne i gården skaber udfordringer for de andre beboere. Det er jo ikke meningen, siger Frank Jensen.

Han frygter dog ikke, at et loft vil gå ud over turismen.

- Vi har et stort turistmarked og et stigende antal hoteller. Der er Airbnb kun et lille supplement, siger overborgmesteren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx