Af Ritzau - 11/05-16 12:59; Opdateret: 11/05-16 13:33

Regeringen indkalder til forhandling om skattely-tiltagRegeringen indkalder til forhandling om skattely-tiltag

De lækkede Panama-papirer betyder, at skatteminister Karsten Lauritzen indkalder til forhandlinger.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) tager skarpt afstand fra skatteunddragelse. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Den meget omtalte skattely-sag med de lækkede Panama-papirer i centrum betyder, at regeringen kommer til at indkalde til politiske forhandlinger. Her skal der diskuteres tiltag, som skal forhindre skattely fremover.

Det oplyser Jesper Petersen, Socialdemokraternes skatteordfører.

Både Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale og Alternativet bakker ifølge ham op om forslaget, som er kommet i forbindelse med en hasteforespørgsel med skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag.

Når Finanstilsynet er færdig med sin redegørelse over, om danske banker har foretaget sig noget regelstridigt i forbindelse med stråmandsselskaber i udlandet, bliver der indkaldt til forhandlinger.

Netop sidstnævnte var hovedformålet med hasteforespørgslen, siger Jesper Petersen.

- Formålet er at sikre, at der faktisk bliver en forhandling, og at der tages nye tiltag. Vi vil nok fortsat være uenige med regeringen på en del punkter i forhold til, hvor langt man skal gå, og hvad man præcist skal gøre.

- Men det er vigtigt for os, at denne diskussion, der har varet i over en måned, ikke bare stopper ved ingenting, men at der faktisk bliver reelle forhandlinger om nationale tiltag, og hvad Danmark kan gøre internationalt, siger Jesper Petersen.

De over 11 millioner Panama-dokumenter har afsløret flere sager, hvor penge har været skjult for skattemyndighederne i forskellige lande ved hjælp af advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

En stribe danske personer og selskaber er nævnt i dokumenterne, og det er kommet frem, at Nordea har været aktive i forhold til at åbne selskaber i Panama til sine kunder.

Skatteministeren slår fast, at bekæmpelse af skatteunddragelse er et højt prioriteret emne for ham og regeringen. Der er brug for internationale løsninger, mener Karsten Lauritzen.

- Skatteunddragelse er en hån mod alle lovlydige borgere. Skatteunddragelse skal stoppes og minimeres i det omfang, det overhovedet er muligt, da det er skadeligt for vores velfærdssamfund, siger Karsten Lauritzen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Far tjekkede ind på hotel med sin...
bt.dk
Tabte 181 milliarder kroner på én...
bt.dk
Politiet efterlyser: Har du set Jens?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx