Af Ritzau - 10/11-16 17:48

Forskere finder fugleinfluenza i danske ænderForskere finder fugleinfluenza i danske ænder

Der er fundet fugleinfluenza i ænder på Møn og Christiania. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.

storybild

Der er fundet fugleinfluenza i ænder på Møn og Christiania i København, skriver Fødevarestyrelsen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Der er blevet fundet fugleinfluenza to steder i Danmark, og det kan ikke udelukkes, at flere fugle er smittet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er DTU Veterinærinstituttet, der har fundet sygdommen med det formelle navn H5N8 i en gruppe troldænder på Møn og i en enkelt troldand på Christiania i København.

Ifølge Fødevarestyrelsen smitter sygdommen normalt ikke mennesker, og hos FN er der endnu ikke registreret tilfælde af smittede mennesker.

Til gengæld kan det gå ud over andre fugle og dermed eksporten, hvis smitten breder sig. Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsens souschef, Stig Mellergaard.

- Derfor er det så vigtigt, at både hobbyavlere og professionelle sikrer sig, at deres fjerkræ ikke kommer i kontakt med vilde fugle eller deres fugleklatter.

- Derfor skal fjerkræ så vidt muligt flyttes indenfor, ligesom man skal skifte fodtøj, når man går i stalden, så man ikke slæber sygdommen inden for i besætningerne, siger han.

Tidligere på ugen skrev Flensborg Avis, at der var fundet fugleinfluenza hos mange fugle i byen Plön. Den ligger omkring 100 kilometer syd fra den tyske grænse.

Det fik ifølge avisen Slesvig-Holstens miljø- og landbrugsminister, Robert Habeck, til at forbyde delstatens 12.000 fjerkræavlere at have fjerkræ gående udendørs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx