26/09-14 19:19

Fynske hospitalskøkkener strammer op efter listeria-fundFynske hospitalskøkkener strammer op efter listeria-fund

Fem patienter er det seneste halvandet år smittet med listeria på OUH - de tre er døde. Den sidste i april.

storybild

(Billede: Polfoto)

Odense Universitets Hospital (OUH) ændrer køkkenrutiner efter fund af listeria, oplyser Fødevarestyrelsen.

Det sker efter, at fem patienter i løbet af det seneste halvandet år er blevet smittet med listeria af samme type, som i august i år er fundet i en egenkontrolprøve af aspargessuppe produceret på Odense Universitets Hospitals køkken i Svendborg.

Tre af de fem patienter er døde - den sidste i april i år.

Nyt listeriafund: Jysk firma tilbagekalder røget ørred
Nyt listeriafund: Jysk firma tilbagekalder røget ørred

Hospitalet fandt også i maj listeria i aspargessuppe produceret på OUH's køkken i Odense, men typen af denne listeriabakterie er ikke kendt.

På baggrund af fundene af listeria er aspargessuppen, samt produkter produceret på samme udstyr, blevet kasseret. Begge køkkenerne er herefter rengjort og desinficeret.

Fødevarestyrelsen har været på tilsyn i begge køkkener og har taget prøver for at klarlægge, om problemet er løst. Prøverne viser ikke spor af listeria i produktionsmiljøet.

Listeriabakterier koster endnu et dødsfald
Listeriabakterier koster endnu et dødsfald

Derimod er der fundet listeria i suppe med kødboller produceret på Odense Universitetshospital samt i frosne kødboller, som er anvendt som fyld. Kødbollerne stammer fra en ekstern leverandør. Suppen er kasseret som følge af fundet.

En sandsynlig årsag til fundene af listeria er, at hospitalskøkkenerne ikke har taget i betragtning, at kødbollerne kan indeholde listeria i kombination med, at der ikke er sket opvarmning af suppen med kødboller til et niveau, som fjerner listeria før pakning i portionsanretninger.

Afsløring: Livsfarlige doser listeria i din fisk
Afsløring: Livsfarlige doser listeria i din fisk

De færdigpakkede supper serveres på hospitalets afdelingskøkkener og opvarmes i forbindelse med serveringen, oplyser Fødevarestyrelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx