Af - 17/12-13 13:44; Opdateret: 17/12-13 13:56

Skipper skovler stemmer efter ministerfyringSkipper skovler stemmer efter ministerfyring

Enhedslistens vælgerkonto får et pænt boost, efter partiet trak tæppet væk under Bødskov.

storybild

Retsordfører Pernille Skipper (EL) førte kniven, da Bødskov blev fældet som justitsminister den 10. december. (Billede: polfoto/arkiv)

Den enes død den andens brød. Det kostede Morten Bødskov (S) posten som justitsminister, at han løj for retsudvalget. Den 10. december væltede retsordfører Pernille Skipper (EL) og resten af Enhedslisten ham for rullende kameraer.

Dramatisk finanslov ændrer intet
Dramatisk finanslov ændrer intet

I dag kan partiet øjensynligt tage den vælgermæssige gevinst hjem. Enhedslisten går 1,5 procentpoint frem til nu 12,3 procent af stemmerne. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Valgforsker Rune Stubager siger:

- Jeg vil ikke afvise, at ministerfyringen kan have haft en selvstændig effekt. Men Enhedslistens fremgang kan også skyldes andre bevægelser i vælgerhavet eller usikkerheden i målingen.

Danskerne: Nej tak til Løkke og Helle
Danskerne: Nej tak til Løkke og Helle

Rød blok har den seneste måned hentet lidt ind på blå blok. Thorning og co. har tilsammen snuppet tre mandater fra blå blok, men Løkke står fortsat til at kunne sætte sig tungt på Statsministeriet med nu 98 blå mandater i ryggen mod rød bloks 77.
ser man på diverse vælgermålinger hen over året er tendens bredt, at blok generelt har afsluttet året bedre den den startede.

Ekspert: Upopulære Vilhelmsen kan blomstre op
Ekspert: Upopulære Vilhelmsen kan blomstre op

- Hovedforklaringen er formentlig Løkkes rejsesag. En del af de flygtige S- og SF-vælgere, som gik til Venstre oven på hele løftebrudsdiskussionen, vendte tilbage til rød blok, fordi de syntes, at alternativet ovre i Venstre ikke var bedre. Der har været et par enkelte målinger, hvor der var dødt løb mellem blokkene, men blå blok afslutter året med et solidt forspring, siger Stubager.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx