Af - 23/09-14 08:32

Statsministeren misbrugt i reklamesag om en rød cykelStatsministeren misbrugt i reklamesag om en rød cykel

Cykelfirmaet Velorbis har brugt et billede af statsminister Helle Thorning-Schmidt med en cykel de selv har sponsoreret hovedparten af. Statsministeriet kræver det nu fjernet.

storybild

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) giver her et high five under Eurovision-showet til sidste års vinder Emilie de Forest. Billedet er nu blevet brugt af cykelfirmaet Velorbis, der har sponsoreret det meste af cyklen, på deres hjemmeside som reklame. (Billede: DR)

En rød cykel til knap 10.000 kroner har sendt statsminister Helle Thorning-Schmidt ud i en reklamesag.

Det danske cykelfirma Velorbis har brugt et billede af statsministeren, der trækker en rød cykel og giver “high five” til sidste års vinder Emilie de Forest under DR's Eurovision-show på deres hjemmeside og Facebook.

Cykelfirmaet fortæller, at de også doneret det meste af udgiften til cyklen med Helle Thorning-Schmidt navn indgraveret, som Dansk Cykelforbund overrakte statsministeren i oktober 2012.

Før topmøde: Thorning møder ny EU-formand
Før topmøde: Thorning møder ny EU-formand

Under den tidligere regering langede socialdemokrater ud efter ministre for at medvirke i reklamer - herunder Lene Espersen for øl og sild. Statsministeriet måtte indskærpe at ministre ikke må medvirke i reklamer.
DFs næstformand Peter Skaarup kritiserer statsministeren.
- Nu rammer udtalelserne som en boomerang. Sagen viser, hvorfor ministre ikke bør tage imod gaver. Hun bør aflevere cyklen, siger han til metroxpress.

Da ministre kun må modtage mindre gaver har cyklen siden 2012 været i parkeret i ministeriet, oplyser Statsministeriet.

Thorning fremrykker dagpengekommissionen
Thorning fremrykker dagpengekommissionen

-Vi har vi ikke været opmærksomme på, at producenten af cyklen bruger statsministeren i reklameøjemed. Statsministeriet vil rette henvendelse til firmaet og anmode det om at fjerne billederne fra deres hjemmeside, siger administrationschef Torben Skovgaard Andersen.

Margrethe Vestager bliver EU-kommissær
Margrethe Vestager bliver EU-kommissær

Ifølge Velorbis medstifter Kenneth Bødiker så lagde de blot billedet af Helle Thorning med cyklen på hjemmesiden og Facebook, da de så det i Eurovision-showet.
- Jeg kan ærligt talt ikke se problemet - men du skal da være velkommen til at skrive, at vi får en reprimande af statsministeriet,” siger han.

Thorning om Tusk: Erfaren og resultatorienteret formand
Thorning om Tusk: Erfaren og resultatorienteret formand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tordner efter...
bt.dk
Sidste skoledag på gymnasium aflyst...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx