Af Ritzau - 28/11-16 11:12

PORTRÆT: Plejehjemsleder er ny minister for de ældrePORTRÆT: Plejehjemsleder er ny minister for de ældre

Thyra Frank, som er ridder af Dannebrog for sin indsats i ældreplejen, skal være ældreminister.

storybild

Ministrene i den nye trekløverregering forlader Statsministeriet, hvor de har hilst på statsministeren mandag formiddag, inden de skal på Amalienborg og hilse på dronningen. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Det vakte opsigt, da daværende plejehjemsleder Thyra Frank (LA) serverede rødvin til aftensmaden og portvin til kaffen for beboerne på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København.

Thyra Frank er mest kendt for netop sit arbejde som forstander for plejehjemmet, og hun blev hentet til Liberal Alliance som en slags kendiskandidat. Hun sad i folketinget fra 2011 til 2015.

Nu rykker det tidligere folketingsmedlem og uortodokse plejehjemsleder tilbage på Christiansborg, når hun i den nye trekløverregering skal varetage posten som ældreminister.

Da hun i 1988 blev leder af "Lotte", tog Thyra Frank nogle kontroversielle valg.

Hun lukkede som det første personalestuen og beordrede personalet til at tage kitlerne af for at fjerne skellet mellem beboere og de ansatte.

Hendes indsats i ældreplejen førte til, at hun i 2008 blev kåret som Ridder af Dannebrog.

Thyra Frank er opstillet i Nordjylland og blev valgt første gang ved folketingsvalget i 2011.

Hun nåede kun at sidde på tinge i en enkelt periode, fordi hun ved valget i juni sidste år måtte afgive sin plads til LA's Christina Egelund.

Thyra Franks ledelsesstil kan måske skyldes hendes barndom i Gl. Skørping i Himmerland. Hendes far, som var lærer, mente ikke det var hensigtsmæssigt at terpe og tog afstand fra udenadslære.

Thyra Frank selv droppede ud af jurastudiet for at arbejde som køkkenmedhjælper på et plejehjem. Senere blev hun uddannet sygeplejerske i 1982.

Selv om Thyra Frank har været respekteret for sit arbejde med ældre, er hun tidligere blevet kritiseret for en manglende faglig viden i omgangen med de ældre, eksempelvis demente.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx