Af Ritzau - 26/04-17 13:04; Opdateret: 26/04-17 14:20

Byrådsmedlem: Kvinder melder tilbage om sexchikane i politikByrådsmedlem: Kvinder melder tilbage om sexchikane i politik

22-årigt byrådsmedlem i Nyborg oplever blandt andet at få "klask i røven" fra mandlige kolleger.

storybild

Borgmesteren i Nyborg Kommune har indkaldt samtlige partier i byrådet til møde, efter at et byrådsmedlem har anklaget mandlige kolleger for sexchikane. Modelfoto. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Sonja Marie Jensen (S), byrådsmedlem i Nyborg, har fået omkring 40 henvendelser fra andre kvindelige folkevalgte og ungdomspolitikere i hele landet, der har oplevet sexchikane.

Henvendelserne er kommet efter, at hun tirsdag er stået frem. Det siger hun til Fyens.dk.

- Jeg har fået så mange henvendelser fra kvindelige politikere rundt om i landet, som skriver, at "hold kæft, hvor er det godt, at jeg står frem". Der er nok tale om 6-8 politisk folkevalgte og omkring 40 ungdomspolitikere, siger hun.

Sonja Marie Jensens udmelding om hendes oplevelser af sexchikane har vakt mange reaktioner.

Det har chokeret borgmesteren i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), at Sonja Marie Jensen anklager sine mandelige kolleger for sexchikane.

Det fortæller han til Berlingske.

- Jeg er meget bestyrtet - og jeg kan kun tage afstand fra det. Uanset køn og alder skal man behandles med respekt, siger borgmester Kenneth Muhs til avisen.

22-årige Sonja Marie Jensen fortalte tirsdag i en klumme på det socialdemokratiske netmedie Pio, at hun oplever at blive udsat for sexchikane fra sine byrådskolleger.

Hendes udsagn er, at hun må stå model til, at håndtryk erstattes af "klask i røven", og hvordan hun får kommentarer som, "du knalder dig til tops".

Borgmesteren har indkaldt samtlige partier i byrådet til hastemøde. Han kan dog ikke selv genkende billedet, men vil "finde ud af, hvad der er op og ned".

- Hvis det er tilfældet, at det finder sted, er det utilstedeligt, men jeg er noget overrasket, siger borgmesteren.

2. viceborgmester og medlem af byrådet for Dansk Folkeparti, Carsten Kudsk, har oplevet, at Sonja Marie Jensen er blevet udsat for upassende opførsel. Det siger han til Ekstra Bladet.

Til Fyens Stiftstidende fortæller Sonja Marie Jensen, der begyndte som ungdomspolitiker som 17-årig, at hun har oplevet at få "smæk i røven" fra mandlige kolleger fra begge sider af det politiske spektrum.

- Jeg er stoppet med tælle, hvor mange gange det er sket. Nu har jeg været med i så mange år, og det har altid bare været sådan. Ikke ved hvert møde, men det kommer bare nogle gange, siger hun.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx