Vold på jobbet: Louise blev svinet til og spyttet efterVold på jobbet: Louise blev svinet til og spyttet efter

Det er hverdag for sygeplejerskerne på Rigshospitalet, at de bliver udsat for vold og trusler, fortæller sygeplejerske.

storybild

Louise Mønster er sygeplejerske og tillidsrepræsentant på Rigshospitalet (Billede: privatfoto)

Da operationen blev udskudt for tredje gang, og patienten blev sat til at faste igen, blev de pårørende så rasende, at de lod deres frustrationer gå ud over den 29-årige sygeplejerske Louise Mønster fra Rigshospitalet.

- Jeg blev spyttet efter af de kvindelige pårørende. De kaldte mig alt muligt på et fremmedsprog, og jeg er ret sikker på, at det ikke var pæne ord, fortæller Louise Mønster om episoden, der fandt sted sidste år.

- Jeg er en rimelig robust person, så jeg var ligeglad, men det er ikke alle mine kolleger, der har det sådan, siger Louise Mønster, som er tillidsrepræsentant og dagligt oplever, at en af hendes kolleger bliver udsat for vold og trusler på jobbet.

Volden kan være udløst af ældre patienter, der får vendt op og ned på dag og nat og ikke er bevidste om, hvad de gør. Det kan være meget syge patienter, der må vente, fordi der kommer andre patienter ind med et akut behov for behandling, som kommer foran i køen.

- Patienterne er ofte meget syge, og der er tit et langt sygdomsforløb, som leder op til. Det følger rigtig mange frustrationer med i sådan en situation, så volden sker ofte i affekt. Men det gør ikke mindre ondt på os, siger hun.

- Hver gang helikopteren lander på Rigshospitalet, eller ambulancen kommer ind, så har vi travlt, og så prioriterer man liv frem for en brækket knogle. Det kan være frustrerende, hvis nogen så må vente, men det er jo ikke meningen, at vi skal tage på arbejde og frygte for at blive slået og truet på livet.
Louise Mønster, sygeplejerske, Rigshospitalet

LÆS OGSÅ: Hundredvis bliver syge af vold og trusler på jobbet

LÆS OGSÅ: 16-årig er sigtet for at forsøge at køre politimand ned

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx