Af - 20/04-16 08:55

- Vi vælger at køre trætte, fordi vi ikke tænker på konsekvenserne- Vi vælger at køre trætte, fordi vi ikke tænker på konsekvenserne

Sisse B. Olsen lider i dag stadig under de skader, hun pådrog sig, da en sovende bilist kørte ind i hende. I dag har hun et vigtigt budskab til trætte danskere bag rattet

storybild

Det er i dag næsten 9 måneder siden, at 49-årige, Sisse B. Olsen fik ødelagt sit helbred af en bilist, som ifølge vidner, var faldet i søvn bag rattet.

Og den bilist, der kørte Sisse B. Olsen ned, er langt fra den eneste. Metroxpress kan i dag fortælle, at hver 3. dansker for nylig har kørt, selv om hun eller han har været træt. Hver 14. har været så træt, at det har kostet opmærksomheden på vej og/eller kørsel i kortere eller længere tid.

Trafikstatistik: En dræbt hver anden dag i 2014
Trafikstatistik: En dræbt hver anden dag i 2014

For Sisse B. Olsen har ulykken haft store konsekvenser.

- Jeg går fortsat til behandlinger, må arbejde på stærkt nedsat tid og kan ikke sidde mere end en halv time ad gangen, fortæller Sisse B.Olsen, som fik brækket to ribben, punkteret lungen, luft i hjertet, fik brud tre steder på rygraden, drejet bækkenet, tre prolapser i lænden og en masse knubs, da den uopmærksomme bilist kørte frontalt ind i hendes venstre side en eftermiddag i August sidste år.

Dræbte tre i trafikken - chauffør slipper med bøde på 4.000 kroner
Dræbte tre i trafikken - chauffør slipper med bøde på 4.000 kroner

- Manden, som kørte ind i mig, og således vendte både mit og min families liv på hovedet, gjorde det jo ikke for at gøre nogen ondt. Men han valgte helt selv, at fortsætte de sidste to kilometer til sit eget hjem, selv om han ikke var i stand til at køre forsvarligt bil. Vi kan alle lære af hans fejl, erklærer hun og fortsætter:

Alkohol spiller rolle i to af tre natlige trafikulykker
Alkohol spiller rolle i to af tre natlige trafikulykker

- For hvis der er noget, jeg og min familie har lært af min ulykke, så er det betydningen af det personlige ansvar. Når vi vælger at køre trætte, vælger vi det, fordi vi ikke tænker på konsekvenserne. Man tænker ikke over, hvor meget man kan ødelægge livet for andre. Og man kan jo bare lade værre at køre og for eksempel i stedet køre ind til siden, lade sig hente af andre eller tage en taxa det sidste stykke, siger Sisse B. Olsen, som ikke ved, om hun nogensinde bliver helt rask igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx