Af - 30/10-14 11:44; Opdateret: 30/10-14 12:05

20-årige Mathias: Jeg ville aldrig arbejde på McDonald's til den løn20-årige Mathias: Jeg ville aldrig arbejde på McDonald's til den løn

Mathias Brok har valgt at gøre karriere hos fastfood-giganten. Det ville han aldrig have gjort, hvis forholdene var som i USA.

storybild

(Billede: Metroxpress/MX)

Fastfood-medarbejdere i USA strejker og demonstrerer lige nu over horrible lønninger, de ikke kan leve af.

Flere i debatten – blandt andet New York Times - har sammenlignet de amerikanske forhold med fastfood-medarbejderes forhold i Danmark, hvor man timelønnen i gennemsnit er mere end dobbelt så høj.

En gennemsnitsløn lyder for en medarbejder på McDonald's USA er 48 kroner i timen. Det samme arbejde giver i Danmark giver en løn på 115 kroner i timen.

Mathias Brok elsker sit arbejde hos McDonald's. Han har arbejdet i fastfood-kæden siden han var 15 år. Først ved siden af sin uddannelse til frisør, siden som fuldtidsmedarbejder og nu under McDonald's eget uddannelsesprogram som Manager Trainee.

- Jeg elsker mig job og min arbejdsplads. Ellers ville jeg jo ikke have valgt at droppe ud af min uddannelse for at gøre karriere hos McDonald's.

Men den 20-årige medarbejder ville aldrig have taget et job hos McDonald's i i første omgang, hvis vilkårene var ligesom for de amerikanske medarbejderes.

- Jeg ville aldrig have gjort det under de forhold. Jeg ville jo aldrig kunne klare mig for en timeløn på 48 kroner. Det lyder virkelig shitty, siger Mathias Brok, der arbejder i McDonald's på Falkoner Allé i København.

Mathias Brok har svært ved at se, hvad danske medarbejdere hos fastfood-giganten kan gøre for at hjælpe deres amerikanske kolleger til bedre forhold.

- Der er nok ikke så meget vi kan gøre her. USA er så stor, så vi skal nok bare være glade for at vores forhold her i Danmark er gode, siger han.


LÆS OGSÅ: 3F: Horrible McDonald's-lønninger var ikke gået i Danmark

LÆS OGSÅ: Se fornemme eksperter anmelde McD-mad uden at vide det

LÆS OGSÅ: McDonald’s afsløret i groft og sødt snyd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx