Af - 20/12-13 07:21

S: Hash skal koste kørekortet, punktumS: Hash skal koste kørekortet, punktum

Hash er ulovligt, og derfor har det ingen betydning, at eksperter kritiserer reglerne for at være 'en hetz' mod hashrygere.

storybild

(Billede: Folketinget )

Hash er ulovligt, og derfor er det lige meget, om man er til fare for sine medtrafikanter eller ej, når man får frataget sit kørekort for hashkørsel.

Sådan lyder modsvaret fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, der undrer sig over, at eksperter stiller spørgsmålstegn ved nultolerancen over for hash i blodet.
»Der er jo den meget store forskel på hash og alkohol, at hash er ulovligt. Det er et klart signal til de unge om, at det har konsekvenser at tage stoffer,« siger Trine Bramsen.

LÆS OGSÅ: Ryg hash i dag - og mist kørekortet i næste uge

Nultolerancen blev vedtaget af samtlige partiet i Folketinget i 2007. Enhedslisten stemte som det eneste parti ikke for. Og ifølge Trine Bramsen er der ingen grund til at ændre på det, selv om en forsker og en misbrugsekspert påpeger, at der ikke er nogen dokumentation for, at hash i blodet i så små mængder, som kan koste kørekortet, er farligt.

Taxachauffør kørte i hash-rus
Taxachauffør kørte i hash-rus

»Der er ikke nogen undskyldning, hvis man har spor af hash i kroppen efter en uge. Vi skal sørge for, at de unge ikke tager stoffer, og at de ved, at det får rigtig store konsekvenser,« siger hun.

Nu narkotester politiet dig efter julefrokosten
Nu narkotester politiet dig efter julefrokosten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx