Af - 18/09-14 14:05; Opdateret: 07/11-17 11:24

Fjerner navneforbud mod læge i sag om DNA-svindelFjerner navneforbud mod læge i sag om DNA-svindel

Østre Landsret har ophævet navneforbuddet den læge, som er tiltalt for sammen med to læge-kollegaer at snyde med bl.a. dna-prøver, så han kunne undgå faderskabet til et barn.

storybild

Det, at Filipe Carlos Warberg de Medeiros (på billedet) ifølge et anklageskrift har fået to medtiltalte, som han kendte personligt og har arbejdet sammen med som læge, til at udfylde og udfærdige falske erklæringer til brug for en retssag betyder – sammen med hensynet til lovovertrædelsernes grovhed og samfundsmæssige betydning gør, at Østre Landsret mener, at hans navn kan offentliggøres. (Billede: PR)

Onsdag i sidste uge kunne metroxpress afsløre, at tre mandlige læger risikerer fængsel, fordi de ifølge politiet har svindlet, så en lægerne – som politiet betegner som 'hovedmanden' - slap for faderskabet til et barn.

Læs hele artiklen om den sag her.

Den hovedtiltaltes forsvarsadvokat Peter Trudsø bad, inden artiklen udkom, Retten i Lyngby om at nedlægge et navneforbud, som betød, at medierne ikke måtte nævne den hovedtiltaltes navn.

De to medtiltalte blev der ikke nedlagt navneforbud mod, så deres navne måtte gerne offentliggøres.

Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor
Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor

Men byrettens navneforbud mod den hovedtiltalte blev anket til Østre Landsret hvor tre landsretsdommere i går omgjorde afgørelsen. De besluttede, at den hovedtiltaltes navn må navnes.

Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen
Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen

- Ifølge anklageskriftet er Filipe Carlos Warberg de Medeiros blandt andet tiltalt for at have formået at få to medtiltalte, som han kendte personligt og har arbejdet sammen med som læge, til at udfylde og udfærdige erklæringer med oplysninger i strid med sandheden til brug for en retssag, som Filipe Carlos Warberg de Medeiros personligt var involveret i, skriver Østre Landsret i sin kendelse.

Den hovedtiltalte hedder altså Filipe Carlos Warberg de Medeiros, og det navn det må ifølge landsretten skrives, fordi:

'Landsretten finder, at disse omstændigheder (Beskrevet ovenfor, red.) sammen med hensynet til lovovertrædelsernes grovhed og samfundsmæssige betydning taler imod nedlæggelse af navneforbud for så vidt angår for Filipe Carlos Warberg de Medeiros.

Landsretten var altså uenig i byrettens navneforbud som var begrundet i, at Filipe Carlos Warberg de Medeiros ikke er tiltalt for at have misbrugt sin stilling i offentlig tjeneste som læge.

Jakob Buch-Jepsen, som er senioranklager ved Advokatur Personfarlig Kriminalitet, har forklaret til metroxpress, at:

- Den overordnede anklagemyndighed har vurderet, at det, som hovedmanden er tiltalt for at have begået, ikke er sket som led i hans virke som læge men som privatperson. Derfor påstår vi ikke, at han frakendes retten til at fungere som læge, forklarer senioranklageren.

De medtiltalte læger hedder Mozammil Iqbal og Jakob Astrup. Heller ikke deres navne er der forbud mod at bringe.

Mozammil Iqbal er blandt andet tiltalt for at have afleveret en falsk dna-prøve til Retten på Frederiksberg.

Jakob Astrup er tiltalt for at have skrevet en falsk lægeerklæring, som Filipe Carlos Warberg de Medeiros kunne bruge til at undgå at få taget en dna-prøve på Rigshospitalet.

Alle tre nægter sig skyldige i alle anklager og kræver frifindelse.

Der falder dom i sagen den 6. oktober.

Har du oplysninger i sagen om de tre læger? Så skriv til os.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx