Af Ritzau - 20/12-16 12:31; Opdateret: 20/12-16 13:05

Byret forlænger kvindes varetægtsfængsling for udrejseByret forlænger kvindes varetægtsfængsling for udrejse

Joana Palani, som tidligere har kæmpet mod IS, skal sidde varetægtsfængslet frem til 17. januar.

storybild

Den dansk-kurdiske kvinde Joana Palan i har tirsdag fået sin varetægtsfængsling forlænget til 17. januar. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Dansk-kurderen Joana Palani har fået forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger frem til 17. januar. Det har Københavns Byret besluttet tirsdag.

Hun er sigtet for at bryde sit udrejseforbud, som hun fik sidste år, fordi hun tidligere har kæmpet mod Islamisk Stat (IS).

Som den første nogensinde risikerer den 23-årige kvinde en fængselsstraf for at have trodset forbuddet mod at forlade Danmark. Reglen om at inddrage en dansk statsborgers pas har kun eksisteret siden 2015.

Til tirsdagens retsmøde deltog Palani gennem en videoforbindelse fra arresten. Men mødet blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, og derfor var det ikke muligt at høre hendes forklaring.

Ifølge kvindens advokat, Erbil Kaya, erkender hun dog, at hun rejste fra København til Doha i Qatar 6. juni 2016.

Det er ikke blevet oplyst, om Joana Palani rejste videre fra Doha til en anden destination.

Hun risikerer at få seks måneders ubetinget fængsel for at bryde forbuddet.

Københavns Politi besluttede 29. september sidste år at inddrage hendes pas og forbyde hende at forlade Danmark i et år. Den beslutning godkendte Københavns Byret 4. februar.

Begrundelsen for at forbyde hende at rejse ud af landet bunder i, at hun har kæmpet mod IS og med sine militære erfaringer kan det tænkes, at hun kan udgøre en fare for Danmark.

Hun har kæmpet sammen med de kurdiske Peshmerga-styrker i det nordlige Irak og været tilknyttet YPG, som ikke er en del af koalitionen mod IS. Derfor besluttede retten, at rejsen ikke haft et anerkendelsesværdigt mål.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx