Af Jeppe Elkjær Andersen - 06/07-17 21:27

Brand i kæmpe-arena opklaret: Her er synderenBrand i kæmpe-arena opklaret: Her er synderen

Onsdag gik der ild i store dele af Aalborg-arenaen Gigantium. Her kæmpede brandvæsnet i timevis for at få slukket de voldsomme flammer, som havde ramt den del af arena-anlægget, der rummer koncert- og sportshal. Siden har teknikere og politi arbejdet på at finde frem til brandårsagen, og den mener de nu at have fundet.

storybild

(Billede: Rasmus Skaftved)

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Og årsagen er faktisk ganske simpel: En ukrudtsbrænder.

Under opklaringen af brandårsagen har en medarbejder fortalt til politiet, at under hans arbejde med at brænde ukrudt ved arenaen gik ild i Gigantium.

I pressemeddelelsen skriver politiet:

'Brandårsagen skyldtes anvendelsen af én ukrudts brænder. Én medarbejder har til politiet forklaret, at han i går var i færd med at afbrænde ukrudt langs Gigantium Arena. Under arbejdet opdagede han pludselig, at der var ild i bygningen og han fik alarmeret brandvæsnet.'

Den givne medarbejder er nu blevet sigtet for at overtræde beredskabslovgivningen. Politiet forventer, han vil modtage en bøde for at sætte ild til arenaen.

I forbindelse med branden i Gigantium onsdag blev hele arena-komplekset, som blandt andet også tæller en svømmehal, evakueret. Og i et større område omkring arenaen blev folk bedt om at holde sig inde.

Der kom ikke nogle personer til skade ved branden, som blev beskrevet af BTs mand på stedet som 'meget voldsom', men en enkelt brandmand blev indlagt til observation for røgforgiftning.

Den voldsomme blev i løbet af onsdagen bragt under kontrol, og siden slukket helt. I løbet af natten til torsdag har der stået brandvagter ved stedet for at sikre, at branden ikke skulle blusse op igen.

I det hele taget har branden - og den vand, der er blevet brugt til at slukke branden - været skyld i omfattende skader på Gigantium.

»Der er tale om både brand- og vandskader på hallen, der er på 10.000 kvadratmeter. Desuden har de øvrige bygninger i komplekset fået røg- og sodskader, fortalte indsatsleder Anders Brosbøl fra Nordjyllands Beredskab til Ritzau onsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx