Af Agnete Finnemann Scheel - 21/10-15 10:22; Opdateret: 21/10-15 10:43

25-årig mand kendt skyldig i voldtægter - risikerer forvaring25-årig mand kendt skyldig i voldtægter - risikerer forvaring

25-årig afrikaner er skyldig i en stribe kidnapningsvoldtægter. Anklager kræver indespærring på ubestemt tid.

storybild

(Billede: Polfoto)

Beviserne mod en 25-årig hjemmehjælper er så stærke, at Københavns Byret onsdag formiddag har kendt ham skyldig i en stribe grove kidnapningsvoldtægter mod unge kvinder i København.

Under retssagen er det kommet frem, hvordan den spinkle - men tilsyneladende stærke og adrætte mand - gennem syv måneder har jagtet potentielle ofre gennem den københavnske nat som et rovdyr.

- Jeg fik et par drinks og vågnede midt i det hele
- Jeg fik et par drinks og vågnede midt i det hele

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, men et nævningeting ved Københavns Byret finder det altså bevist, at han er skyldig i den rejste tiltale.

Det vil sige tre grove tilfælde af frihedsberøvelse og voldtægt og to forsøg herpå.

Siden sin ankomst til Danmark for over seks år siden havde den afrikanske mand ellers formået at holde sig under politiets radar.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sammen med sin hustru og deres tre børn levede den unge congoleser en tilsyneladende fredelig tilværelse nord for København. Han passede sit arbejde som hjemmehjælper og tjente desuden til dagen og vejen ved at passe to spastiske drenge.

Alt det var pludselig forbi, da han en tidlig morgen i midten af februar i år blev stoppet i sin sorte Ford Focus på Østerbro i København.

Ofre for serievoldtægtsmand: Politiet lyttede ikke
Ofre for serievoldtægtsmand: Politiet lyttede ikke

Her fandt politiet blandt andet dna fra flere voldtægtsofre, der netop havde beskrevet gerningsmanden som afrikansk og kørende i en mørk bil. På den baggrund blev han anholdt og sigtet for forbrydelserne.
Det var først efter den femte forbrydelse 8. februar, at politiet for alvor begyndte at se et mønster. I Svendborggade på Østerbro blev en 18-årig kvinde tvunget ind i en mørk bil, kørt til Mindelunden i Hellerup og udsat for voldtægt og trusler på livet.

Fra den forbrydelse har politiet i et negleskrab fra offeret fundet dna, der med den højest mulige sikkerhed - 1 til 1.000.000 - stammer fra den tiltalte.

Et af sagens andre ofre havde efterladt sine handsker i mandens bil. De lå der stadig, da han blev stoppet i februar.

Voldtægt: Tre ud af 10 ofre siger ikke nej
Voldtægt: Tre ud af 10 ofre siger ikke nej

Det er nu op til anklager Sidsel Klixbüll og forsvarsadvokat Bjørn Mering Caning at forsøge at overbevise retten om, hvilken straf de finder passende.

Sidsel Klixbüll mener, at manden er så farlig, at en dom til forvaring - indespærring på ubestemt tid - er nødvendig for at forebygge nye voldtægter.

Hertil kommer et krav om udvisning fra Danmark.

LÆS OGSÅ: Efter voldtægt: Politiet overtalte mig til at droppe sag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx