Af - 14/02-16 20:41

ET ÅR EFTER: Så mange tror, at terror vender tilbage i årET ÅR EFTER: Så mange tror, at terror vender tilbage i år

Hver tredje dansker tror, at et terrorangreb vil ramme Danmark i år.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er et år siden med angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København, men frygten for et nyt angreb ligger stadig i et stort antal danskere.

Knap fire ud af ti danskere svarer i en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress, at de frygter nye terrorangreb i Danmark, mens hver tredje tror, at et terrorangreb rammer Danmark i år.

En psykolog mener, at virkeligheden er ved at gå op for danskerne.

- Det er et udtryk for, at flere danskere har forstået, at vi ikke er fredet, bare fordi vi bor i lille Danmark, forklarer Henrik Lyng, krisepsykolog ved Center for Beredskabspsykologi til metroxpress.

Han mener, at det er med rette, at vi frygter, at nogen vil os noget ondt, men at vi skal huske på at risikoen stadig er lille.

- Den statistiske risiko for at dø i et terrorangreb er meget lille. Derfor er det ulogisk, at vi frygter det. Men angst er ofte en irrationel og ulogisk følelse, siger han.

Holdt hemmeligt: Omar El-Hussein bar Koran på terrornat
Holdt hemmeligt: Omar El-Hussein bar Koran på terrornat

Mere opmærksomme
Mens en stor del af danskere frygter terrorangreb, har en mindre del også decideret ændret adfærd på baggrund af angrebet i fjor.

I undersøgelsen svarer knap 10 procent, at de undlader at opholde sig i større forsamlinger med mennesker, som de ikke kender.

- Hvis man bevidst holder sig fra noget, som man ellers ville have deltaget i, så har man ændret adfærd på grund af frygt, og det er ikke sundt for samfundet, vurderer krisepsykologen.

En femtedel af danskerne er ifølge undersøgelsen blevet mere agtpågivende, og det mener Henrik Lyng derimod er ganske fornuftigt.

- Det er fint, at vi har en øget risikobevidsthed, men vi skal sørge for at holde fast i at gøre alt det som vi plejer. Ellers går vi terroristernes ærinde, lyder det fra Henrik Lyng.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Politiet i provinsen er ikke gearet til terror

LÆS OGSÅ: 20-årig fængslet på mistænke om terrorplan i Sverige

LÆS OGSÅ: Omar el-Hussein uddelte penge mellem de to angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx