14/11-15 18:37

Dansk politi skærper opmærksomheden efter angreb i ParisDansk politi skærper opmærksomheden efter angreb i Paris

Rigspolitiet og PET "følger situationen nøje" efter angrebene i Paris, der fredag aften kostede 127 livet.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderer løbende de konsekvenser, som hændelserne i Frankrig kan have for trusselsbilledet i Danmark. Lørdag aften meddeler de, at terrortruslen mod Danmark stadig er der, men er uændret.

- Foreløbig er vores vurdering, at situationen i Danmark er uændret, og at terrortruslen mod Danmark fortsat er alvorlig. Danmark er i forvejen i forhøjet beredskab, siger Finn Borch Andersen, konstitueret chef for PET lørdag aften i en pressemeddelelse.

Efterretningschefen tilføjer, at PET er i tæt kontakt med relevante danske og udenlandske myndigheder om situationen.

Overblik: Terror rammer Paris
Overblik: Terror rammer Paris

Tidligere på dagen kom samme melding fra Rigspolitiet.

Alle landets politikredse har fået besked om at være ekstra på vagt efter angrebene i Paris fredag aften.

- Rigspolitiet har kontaktet alle politikredse, som har skærpet opmærksomheden efter anslagene i Paris, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg lørdag formiddag i pressemeddelelsen.

Sverige øger sikkerheden før EM-brag mod Danmark
Sverige øger sikkerheden før EM-brag mod Danmark

Ved angreb flere steder i Paris blev mindst 127 personer dræbt og omkring 300 er såret - heraf mange alvorligt.

Lørdag formiddag sagde Frankrigs præsident, François Hollande, at angrebene blev udført af Islamisk Stat.

Københavns Politi har i lørdagens løb meddelt på Twitter, at man vil være synlig i gadebilledet. Det gælder ikke mindst ved den franske ambassade på Kongens Nytorv, der i løbet af natten til lørdag fik synlig politibevogtning.

Rockfans flygtede over lig: De skød os som fugle
Rockfans flygtede over lig: De skød os som fugle

Desuden flager alle statsbygninger og statsskibe lørdag på halv stang, skriver Justitsministeriet på sin hjemmeside.

- For at vise vores respekt for og medfølelse med de dræbte og deres efterladte og for at markere, at vi står skulder ved skulder med det franske folk i krigen mod terror, har regeringen besluttet, at der i dag flages på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe, udtaler justitsminister Søren Pind (V).

Her er et overblik over forløbet:

* Fredag eftermiddag: Det tyske fodboldlandshold og andre gæster bliver evakueret fra et hotel, efter at der er indtelefoneret en bombetrussel mod hotellet. Ingen personer kommer til skade.

* Cirka klokken 21: Første foruroligende melding indløber om angreb mod bar og cambodjansk restaurant i det 10. og 11. arrondissement. 14 mennesker meldes dræbt af skud ved Le Petit Cambodge, mens mindst 19 mennesker bliver ramt af dræbende skud foran La Belle Equipe Bar.

* Cirka 50 minutter senere: Eksplosioner lige uden for Stade de France, hvor Frankrig spiller venskabskamp mod Tyskland. Mindst fire mennesker bliver dræbt eller såret.

* Frankrigs præsident, François Hollande, overværer kampen. Han bliver eskorteret bort fra stadion.

Stærke billeder deles igen: Vi er ikke bange
Stærke billeder deles igen: Vi er ikke bange

* Samtidig kommer der meldinger om skyderier og gidseltagning ved Bataclan, et koncertsted, hvor et amerikansk rockband er i gang med at spille for en fyldt sal med omkring 1500 mennesker. Mindst 112 bliver dræbt og mange tages som gidsler.

* Cirka 23.30: Radio Europe 1 rapporterer om nyt skyderi i nærheden af det kendte indkøbssted Les Halles.

* Frankrigs regering samles til krisemøde.

* Hollande erklærer landet i undtagelsestilstand. Alle grænser bliver lukket.

* Alle borgere i byen opfordres til at holde sig indendørs.

* Cirka 23.45: François Hollande taler om "flere dusin dræbte". Politiaktion er undervejs.

* Cirka 01.00: Politiet oplyser, at gidseltagningen i Bataclan er slut. Fire formodede gerningsmænd bliver enten dræbt af politiet under aktionen eller begik selvmord ved at udløse sprængladninger.

* Tidligt lørdag morgen: Statsanklagerens kontor i Paris bekræfter, at otte gerningsmænd er dræbt. Det kan ikke udelukkes, at der "stadig er terrorister på fri fod", siger en talskvinde.

Kilder: AFP, Reuters, dpa, BBC, The Guardian, CNN

LÆS OGSÅ: Dramatisk video: Mand ramt af skud ved restaurant

LÆS OGSÅ: Islamisk Trossamfund forudser moskeafbrændinger i Frankrig

LÆS OGSÅ: Løkke: Det er en mørk dag i Europa

LÆS OGSÅ: FOTO: Verden sørger efter angreb i Paris

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx