Af Jeppe Pedersen - 23/10-17 14:12

Politiet advarer: Hvis denne person ringer, må du IKKE tale med hamPolitiet advarer: Hvis denne person ringer, må du IKKE tale med ham

Man opfordres til at tage kontakt til sin familie for at advare dem.

storybild

En svindler udgiver sig for at være 'banrnebarn' til flere ældre og får dem til at overføre penge.

Flere ældre kvinder er blevet snydt for mange tusinde kroner af en seriesvindler, der udgiver sig for at være deres 'barnebarn.'

Det skriver Lokalavisen.

Én af kvinderne er en 81-årig kvinde fra Ringsted, der fik franarret sig 120.000 kroner. Svindlen skete 13. oktober, da en person udgav sig for at være hendes 'barnebarn' og sagde, at vedkommende skulle bruge 60.000 kr. til en ny bil.

Ugen efter ringede personen igen og fik narret 60.000 kroner yderligere ud af den 81-årige kvinde.

Da hun aldrig fik pengene tilbage, ringede hun til politiet, der begyndte en efterforskning.

Bare en uge forinden var politiet blevet opmærksomme på en svindler i Benløse - også i Ringsted - der også udgav sig for at være 'barnebarnet'. Igen skulle personen bruge 70.000 kr. til en ny bil. I dette tilfælde fik offeret, en 92-årige kvinde, dog få dage senere besøg af sit ægte barnebarn, som kunne afvise, at vedkommende havde bedt om et billån. Svindleren forsøgte sig igen et par dage efter, men her var bedstemoren obs. og kontaktede derfor politiet.

Vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at svindleren ikke kun har været på spil i Ringsted.

»Vi har også fået henvendelser om snyd i Holbæk,« siger vagtchefen, der fortæller, at det lige nu ser svært ud for bedstemødrene at få pengene igen.

»Vi gør alt for at få fat i personen, men vi kan ikke kræve erstatning hos nogen, før vi har fanget én,« siger vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, der kommer med en opfordring:

»Vi opfordrer alle i området til at ringe til deres bedsteforældre eller forældre og fortælle, at der er en svindler på spil, og at de ikke skal overføre penge til nogen som helst,« siger han.

Hvis der er mistanke om gerningsmand, så ring til politiet på 114.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Mand ramt af skud i bandeskyderi i...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx