Af - 17/12-15 13:15; Opdateret: 17/12-15 18:59

Top 10: Disse navne er relativt mest kriminelleTop 10: Disse navne er relativt mest kriminelle

Næsten hver femte mand i Danmark med navnet Alaa er kriminel, ifølge Danmarks Statistik. Og indvandrernavnene tager faktisk samtlige pladser på top 10 for både kvinder og mænd.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvor kriminel er du? Tag testen her i artiklen og klik dig igennem listen med kendisser og deres domme. Realitystjernen Amalie Szigethy er dømt for at lyve i retten. Hun er dog undtagelsen til reglen. For kun 0,6 procent af alle, som hedder Amalie, har en dom. Hedder du Xander, har du en ren straffeattest, medmindre du altså hedder Linnet til efternavn. Ud af de 359 myndige, der hedder Xander i Danmark, er der nemlig kun én, som har en dom, og Xander Linnet har en voldsdom fra 2011. Anni Fønsby er dømt for rufferi, men hendes navnesøstre er ikke så slemme. 0,7 procent har en dom. Peter er med 2,2 procent lidt mere kriminel end gennemsnitttet. Peter Lundin her er dog MEGET mere kriminel end gennemsnittet. Realitystjernen Susan K. fik en dom for at kaste et ølglas i hovedet på en garderobepige og true et vidne på diskotek Social Club i Århus. Der er 4.555, som hedder Susan i Danmark, og her er 54 dømte - det er 1,2 procent. Den danske landsholdsspiller Nicklas Bendtner er "en typisk Nicklas". 4,1 procent af Nicklas'erne har en dom, og det er pænt over gennemsnittet. Ud af de 2.119, som hedder Rigmor, er der fire, som har en dom. Det er blandt andet jetsetteren Rigmor Zobel Ravn, som i 2010 fik en dom for at have købt kokain. Alaa er blandt mænd det navn, der er allermest kriminelt. Hele 19,1 procent har en dom. Det er 26 Alaa'er. For kvinder med navnet Alaa er det tættere på gennemsnittet med 3,1 procent. Alaa Gharati fra sangshowet Popstars (anden mand fra venstre) er dømt for flere forhold blandt andet indbrud. Rapperen L.O.C eller Liam O'Conner har en dom for vold. Men selvom navnet Liam, ifølge eksperter, ofte er på retslisterne, slår det altså ikke ud i statistikkerne, hvor 0,2 procent har en dom. Egon Olsen er vist 100 procent kriminel, men Egon er blot 0,9 procent kriminel. Det vil sige at 51 Egon'er har en relativ ny dom ud af de 5.385 mænd, som hedder Egon i Danmark.

Møder du en mand, som hedder Alaa eller en kvinde med navnet Vesna, er der forholdsvis stor sandsynlighed for, at de er kriminelle.

De topper nemlig listen over de navne i Danmark, der er relativt mest kriminelle.

I det hele taget er top 10 mest kriminelle navne udelukkende navne, som stammer fra udlandet.

- Det er iøjnefaldende, at drengenavnene stammer fra Libanon, Marokko og Somalia, men hos pigerne er det navne fra Balkan og Polen, der dominerer, siger Michael Lerche Nielsen, der er navneforsker ved Københavns Universitet.

Han understreger, at man i de lande i højere grad hedder det samme, mens danskere nu om dage har langt flere forskellige navne, som også er meget afhængige af, hvilken generation de kommer fra.

Derfor får storme navne som Bodil eller Gorm
Derfor får storme navne som Bodil eller Gorm

Dét kan være med til at presse de mellemøstlige navne urimeligt højt op på listen, siger både navneforskeren og Lars Gylling fra analyseinstituttet YouGov.

Der er 849 kriminelle, der hedder Anders og kun 26 kriminelle, der hedder Alaa. Men der er langt flere Anders’er i Danmark end, Alaa’er, og derfor er det mere sandsynligt, at den Alaa, du møder er kriminel end med Anders. Det er det, der ligger i ‘relativt'.

- Derfor siger det her i sig selv ikke noget om, at indvandrere med mellemøstlig baggrund er mere kriminelle end etnisk danskere. Men det er der så anden statistik, der viser, tilføjer Lars Gylling.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser en overrepræsentation af kriminelle blandt indvandrere og efterkommere fra de samme lande. Kriminalitet er i den gruppe dobbelt så stor som kriminaliteten blandt hele den mandlige befolkning.

Hos kvinderne stammer de relativt mest kriminelle navne som Vesna og Denice fra Østeuropa.

- Her har I fundet butikstyvene. Det er shoplifters med rullende indkøbsposer, siger Gerd Battrup, der forsker i grænseoverskridende kriminalitetpå SDU.

Hun peger desuden på, at indvandrere fra Østeuropa generelt er mindre kriminelle end etnisk danskere.

LÆS OGSÅ: Boligmarkedet diskriminerer nydanskere: Nej til Muhammed

LÆS OGSÅ: Disse navne har størst sandsynlighed for at blive gravide i 2016

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Jeg havde to magiske tal i min...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx