Af - 23/11-15 09:52; Opdateret: 23/11-15 10:17

Politiet skjuler titusindvis af sagerPolitiet skjuler titusindvis af sager

På syv år er antallet af politianmeldelser, som politiet ikke har ladet indgået i statistikken steget 25 procent til 83.674. “En skandale,” siger DFs formand for retsudvalg

storybild

Politiet har skjult titusindvis af sager som undersøgelsesnumre, så de ikke fremgår af statistikken. (Billede: Politi)

Noget tyder på, at der bliver anmeldt langt flere forbrydelser, end de skriver i statistikken.

Nu viser det sig, at faldet i forbrydelser i Danmark er væsentligt lavere end der hidtil har været fremme. Antallet af anmeldte sager, hvor politiet ikke har taget rapport og taget med i statistikken, er steget fra 66.177 i 2007 til 83.674 sidste år, viser et folketingssvar.

I denne måned kritiserede de to statsadvokater, at politiet bare i år har skjult flere hundrede voldtægtsanmeldelser, så det ud som færre har anmeldt voldtægter.

- Det er en regulær skandale. Når politiet vælger ikke at optage rapport i flere og flere politianmeldelser, så ved vi ikke ved hvor mange forbrydelser, der foregår i Danmark, siger formand for retsudvalget, Peter Skaarup, DF.

Camillas voldtægt tæller ikke med i statistikken
Camillas voldtægt tæller ikke med i statistikken

Ifølge folketingssvaret, drejer det blandt andet om “dødfundne, tvangsindlæggelser og eftersøgninger, men dækker også over de tilfælde, hvor der er behov for at kortlægge, om der er tale om et strafbart forhold.”

SFs retsordfører Lisbeth Bech Poulsen vil “hænge Søren Pind op på det.”

- Det er jo et vink om, at det ikke går helt så godt. Nu ved vi politiet havde skjult mange sager på voldtægtsområdet, har de også gjort det med anden kriminalitet,” spørger hun.

Justitsministeriet skriver i et svar:

- Justitsminister Søren Pind har indledt en undersøgelse på voldtægtsområdet, som blandt andet handler om politiets anvendelse af undersøgelsesnumre i sædelighedssager. Rigspolitiet og Rigsadvokaten er samtidig i gang med at fastsætte centrale retningslinjer for anvendelsen af undersøgelsesnumre mere generelt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx