Af - 03/03-16 06:45

Frygt: Det her er danskerne mest bange forFrygt: Det her er danskerne mest bange for

Danskerne bekymrer sig mere om de ældre end om terror. Læs top 5 over, hvad danskerne er mest bange for i dag.

Bildstrecke im Grossformat »

De bange anelser hos danskerne er i høj grad rettet mod dagligdagens problematikker. Tal fra TrygFonden viser, at det er de nære ting, vi bekymrer os om fremfor trusler udefra, såsom terror.

Nummer et på listen med 66 procent bekymrede danskere er frygten for, at der ikke er nok penge til de ældre.

Ifølge Lektor i Samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Klaus Rasborg hænger denne bekymring sammen med mediernes fokus på ældreområdet.

- Det er noget, der har været enormt meget fokus på, altså udsendelser i TV, som beskriver forholdene på plejehjemmene, forklarer Klaus Rasborg.

Nummer to med 64 procent er danskernes bekymring for, om der er råd til velfærd i fremtiden. Denne bekymring bunder ifølge Klaus Rasborg blandt andet i, at der den seneste tid er kommet flere udlændinge til landet, hvilket også hænger sammen med listens nummer tre, hvor 58 procent frygter, at vi vil mislykkes med at integrere indvandrere.

- Det er jo ikke for at skyde skylden på flygtninge og indvandrere, som vi jo selvfølgelig skal hjælpe, men det betyder, at vi får nogle nye opgaver, som vi skal løfte, mener Klaus Rasborg.

Dagligdagen bekymrer
Bekymringerne om velfærdssamfundet, hospitaler og ældrepleje handler ifølge Klaus Rasborg om, at det er noget, der berører os alle.

- Det afspejler noget, vi alle sammen før eller siden kommer ud for, og derfor optager det mange mennesker. Vi bliver jo som bekendt alle sammen ældre, siger Klaus Rasborg.

Frygten for om vi vil få en ordentlig behandling, når vi bliver pensioneret, fylder altså mere i vores bevidsthed end truslen om terror.

- Det er de mere nære ting, vi frygter. For selvom vi har fået terror tættere på, er det altså ikke så tæt på, at vi bekymrer os om det i dagligdagen, forklarer Klaus Rasborg.

Listen er baseret på tal udarbejdet af TrygFondens Tryghedsmåling 2015, som bygger på 6.023 interviews blandt befolkningen over 18 år. Den er gennemført i perioden 10. juni - 6. juli 2015 i samarbejde med YouGov.

Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København
Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København

LÆS OGSÅ: Dansk Oscarbud krævede ægte følelser og frygt

LÆS OGSÅ: Dansk Industri: Frygt ikke at flygtninge stjæler dit job

LÆS OGSÅ: Ekspert: EU-valgkamp bliver et frygtprojekt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx