Af - 12/10-16 14:34

Frigg og Marley har siddet i et bur i 766 dageFrigg og Marley har siddet i et bur i 766 dage

- De de hentede dem, stod jeg og græd. Jeg er magtesløs. Hundene har ikke bidt nogen og de har ikke været aggressive overfor nogen. Jeg forstår ikke, hvordan det her kunne ske.

storybild

Hvis du har været berørt af hundeloven, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til jbl@mx.dk.

Den 8. september 2014 er en dag, Søren Bruun aldrig glemmer.

Her blev en ellers stille formidddag afbrudt af to betjente, der mødte op ved hans hus på Fyn. Sørens syv måneder gamle hunde, Frigg og Marley, løb glade hen til betjentene, der kvitterede med et klap på de store hvalpes hoveder.

Men betjentene var der ikke kun for at klappe hundene.

De forklarede, at de havde modtaget en anonym anmeldelse om, at han havde to ulovlige pittbulls boende. Der stod også, at haven ikke var indhegnet forsvarligt, og at de to hunde var aggressive.

Danmark afliver en ‘ulovlig’ hund hver fjerde dag
Danmark afliver en ‘ulovlig’ hund hver fjerde dag

Udover den anonyme anmeldelse, havde betjentene også et papir med, hvor en dyrlæge havde erklæret de to hunde som værende ulovlige.

- Jeg spurgte dem, hvor de havde det fra. De svarede, at de ugen forinden havde taget billeder ind af mit kældervindue, som de havde sendt til tre forskellige dyrlæger. Ingen af dem ville dog komme med en vurdering ud fra de grumsede billeder, men til sidst lykkedes det dem at finde én, der godt ville sige, det var kamphunde, siger Søren Bruun til metroxpress.

Betjentene bad om dokumentation for, at der ikke var tale om hunde med en ulovlig hunderace i sig - ellers ville de blive interneret og aflivet inden for 10 dage.

Søren skyndte sig ind i huset, hvor han fandt købsaftale, registreringsattest og vaccinationskort frem, men det afviste betjentene som bevis på, de ikke var ulovlige.

To timer efter blev Frigg og Marley hentet af en medarbejder fra et internat.

Pas på! Udbrud i syge hunde er over København
Pas på! Udbrud i syge hunde er over København

- De de hentede dem, stod jeg og græd. Jeg var ulykkelig, men jeg var nødt til at skubbe det væk, for jeg kunne ikke gøre noget. Jeg er magtesløs. Hundene har ikke bidt nogen, de har ikke været aggressive over for nogen. Jeg forstår ikke, hvordan det her kunne ske, siger Søren Bruun til metroxpress.

Den 6. oktober 2014 skulle Søren aflevere Frigg og Marleys vaccinationskort til internatet, og det er sidste gang, han har set sine hunde.

Den sidste gang Søren fik lov til at se Frigg og Marley Foto: Privat

Det lykkedes Søren Bruun at indgive en klage over afgørelsen inden fristen på 10 dage, men det førte til en flere år lang sagsbehandlingstid, der har gjort, at Frigg og Marley har brugt 766 dage i et bur på et internat, hvor de højst har krav på 15 minutters kontakt med mennesker dagligt.

Undersøgelse: Chihuahuas er mere aggressive end kamphunde
Undersøgelse: Chihuahuas er mere aggressive end kamphunde

Og netop det langvarige fravær fra hundene gør, at Søren nu er bekymret for, om han overhovedet kan få dem hjem igen, hvis de skulle ende at blive frikendt.

- Jeg har fået en lille datter i mellemtiden. Jeg tror ikke, jeg tør tage to hunde hjem, jeg ikke har haft indflydelse på i to år. Jeg havde håbet, min datter kunne vokse op med dem, men jeg kan forestille mig, de er blevet understimulerede, og derfor bliver det svært, siger Søren Bruun.

- Jeg håber bare, at sagen snart bliver afsluttet, så vi kan komme videre med vores liv, siger han.

Hvis du har været berørt af hundeloven, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til jbl@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx