Af Caroline Kristensen,Mads Brandsen - 12/02-18 09:54

Kendt nyhedsvært raser: Hold nu op, det er latterligt! Kendt nyhedsvært raser: Hold nu op, det er latterligt!

Afskaffelsen af sommertid skal til afstemning i Europa-Parlamentet. Det har fået TV 2-nyhedsværten Karen-Helene Hjorth til at rase.

storybild

(Billede: ANDREASEN LARS E)

Latterligt, tåbeligt og absurd er alle ord, Karen-Helene Hjort bruger til at beskrive diskussionen om at afskaffe sommertid. For debatten er styret af argumenter, der ikke har noget som helst at gøre med vidensbaseret forskning, forklarer Karen-Helene Hjorth til BT:

»Jeg forstår ikke, at Europa-Parlamentet bruger tid på en diskussion, der, for mig at se, er bygget på tåbelige og ikke-valide argumenter, om for eksempel dyr, der dør. Det er spild af tid og fuldstændig absurd.«

Afstemningen, der fandt sted torsdag i sidste uge, kom efter flere år med politiske diskussioner om sommertidens fordele og ulemper.

Et af de argumenter, der har været fremført mod sommertid er, at malkekøerne bliver forvirrede over den ændrede døgnrytme og derfor producerer mindre mælk i en periode.

Nogle mener også, at flere dyr bliver kørt over i overgangen fra sommer- til vintertid, fordi vejstrækninger, der før lå øde på samme tidspunkt på døgnet, pludseligt bliver langt mere befærdede. Og der forvirrer dyrene.

Andre påstår også, at børn klarer sig dårligere i skolen, fordi de i en periode 'mister' en times søvn.

Men ifølge Karen-Helene Hjorth handler det bare om, at forældrene skal tage sig sammen.

»Til dem, der brokker sig over, at overgangen til sommertid er besværlig, når man har børn, vil jeg bare sige: Hold nu kæft, måske kunne I lære jeres børn at sove ordentligt. Det lyder næsten som om, at de forældre er bange for deres egne børn og bange for de konflikter, som de riskikerer,« siger Karen-Helene Hjorth.

Nyhedsværten mener, at det er komplet tåbeligt at argumentere for at afskaffe sommertid, fordi man selv bliver døsig.

»Sommertid bidrager med noget af det mest magiske ved den danske sommer: De lange sommeraftener. Jeg forstår ikke, hvis man vil undvære dem, bare fordi man bliver lidt træt i overgangen fra sommer- til vintertid,« uddyber Karen-Helene Hjorth.

Flertallet i Europa-Parlamentet vedtog, at Europa-Kommissionen bør se kritisk på sommertid og om nødvendigt revidere direktivet, der regulerer sommertiden.

Parlamentet selv har dog ikke beføjelser til selv at skrotte reglerne for sommertid, så hvad der fremover kommer til at ske afhænger derfor helt og holdent af kommissionen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Startede forrygende - nu er han...
bt.dk
Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx