Af - 17/08-16 23:14

Qvortrup: Samuelsen risikerer vælgerflugtQvortrup: Samuelsen risikerer vælgerflugt

LA-vælgere vil søge mod Nye Borgerlige, hvis gassen går af Anders Samuelsens stålsatte krav om topskattelettelse på mindst 5 procentpoint, lyder det fra politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Mange af Samuelsen og Liberal Alliances vælgere vil sandsynligvis flyve videre til ikke mindst Nye Borgerlige, hvis Samuelsen opgiver sit krav om en topskattelettelse på minimum fem procentpoint, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup. (Billede: scanpix/arkiv)

Al den troværdighed, som Anders Samuelsen og Liberal Alliance møjsommeligt har opbygget over de seneste år, vil falde sammen som et korthus i en efterårsstorm, hvis LA-formanden ender med at falde til patten og lægge stemmer til en skatteaftale, som ikke indfrier hans stålsatte krav om en topskattelettelse på minimum fem procentpoint.

Samtidig vil de ellers meget loyale LA-vælgere i bundter søge mod De Konservative, Venstre og ikke mindst Nye Borgelige. Sådan lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup her kort før efterårets bråvallaslag om en skattereform.

Mette F vil ikke redde Løkke fra Anders Samuelsen
Mette F vil ikke redde Løkke fra Anders Samuelsen

- Jeg mener stadig, at det mest sandsynlige scenario er, at Samuelsen ender med at gå i folketingssalen med et mistillidsvotum til regering, fordi Løkke ikke kommer til at give ham de fem procentpoint på topskatte, og så får vi valg. Får Samuelsen derimod kolde fødder, vil det medføre en monumental skuffelsen blandt LA-vælgerne, siger Qvortrup.

Samuelsen står fast: Fem procent eller ingen V-regering
Samuelsen står fast: Fem procent eller ingen V-regering


Han påpeger, at mange LA-vælgere slutter op om partiet, fordi det med sine meget klare krav og udmeldinger står i kontrast til de mere traditionelle konsensussøgende partier. Hvis Liberal Alliance fraviger den linje, vil LA-vælgere ifølge Qvortrup føle sig mere end fristet af den ubesmittede, rene vare hos Nye Borgerlige, mens andre LA-vælgere vil søge tilbage mod Venstre og De Konservative.

Regeringen fastholder ambition om topskattelettelser
Regeringen fastholder ambition om topskattelettelser

- Jeg tør ikke sætte tal på, hvor meget Liberal Alliance vil gå tilbage i vælgerslutning, men Samuelsen vil stå voldsomt svækket tilbage som partiformand, og partiets manglende troværdighed vil på brutal vis blive udstillet af de andre partier og i medierne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx