Af - 28/11-15 14:23; Opdateret: 28/11-15 14:42

Inge-Lise blev varslet om at huset ville brænde: Derfor gjorde hun ingentingInge-Lise blev varslet om at huset ville brænde: Derfor gjorde hun ingenting

I mere end 25 år har Inge-Lise E. Olsen fået svar på store og små hverdagsspørgsmål ved at læse i sine tarotkort. I foråret, da hendes hus brændte, havde kortene allerede varslet hende.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

En forårsdag i 2015 slog lynet ned i Inge-Lise E. Olsens hus. En kortslutning i de gamle elinstallationer resulterede i, at hendes materielle liv med ét blev forvandlet til at stor bunke aske. Men selvom episoden kom som et chok og var ekstremt ubehagelig, kom det ikke bag på hende. Med mere end 25 års erfaring inden for tarotlæsning havde hun allerede på fornemmelsen, at noget stort var under opsejling.

- Når man arbejder med kortene, som jeg har gjort i mange år, fornemmer man, at der er noget undervejs. Man kan ikke sige, hvad det præcis er, men man fornemmer det. Og det er ikke sådan, at det foruroliger en. Man tager det bare, som det kommer, fortæller Inge-Lise E. Olsen til metroxpress.

Rasmus Rævedis er heks: - Jeg bruger kun magi som en sidste udvej
Rasmus Rævedis er heks: - Jeg bruger kun magi som en sidste udvej

I dag er Inge-Lise blevet genhuset i et fint lille hus på Møn, og selvom det var trist, at alt, hvad hun ejede, gik op i lys lue, er der ifølge hende en årsag til, at det skete.

Inge-Lise E. Olsen

- Det første jeg gjorde, da jeg fik anskaffet mig nogle nye kort var at trække et for ligesom at se, hvordan mit liv så ud lige nu. Og der må jeg indrømme, der fik jeg altså gåsehud. Jeg fik det sidste kort i den store Arkana, som hedder 'afslutningn af et gammelt liv – begyndelse af et nyt'. Og det var jo en manifestation af, at det her var okay. Det var meningen, at det skulle ske, siger hun til metroxpress.

Tarot er blevet hot
I mange år er tarrotkort blevet forbundet med skepsis og gamle koners usande spådomme om død og ødelæggelse. De farvestrålende korts ry er dog ved at ændre sig, og flere danskere betragter dem i dag i stigende grad som et brugbart redskab til personlig udvikling.

- Vores samtid er præget af, at folk søger en dybere mening i deres hverdag. Simpelthen fordi vi lever i en periode præget af internationale konflikter på den ene side og økonomiske udfordringer på den anden, siger livstilsekspert Henrik Byager og fortsætter:

- I en sådan fase, hvor man længes efter ro og forklaring, er det naturligt at sætte sig selv i fokus og søge nogle svar på, hvem man er, og hvor man skal hen. Og det rummer de spirituelle tilbud, siger han.

TV: Vanvittigt korttrick får Simon Cowell til at tro på magi
TV: Vanvittigt korttrick får Simon Cowell til at tro på magi

Susanne Taylor, forfatter til to bøger om tarotkort og uddannet tarotlæser, er enig:

- Efter den økonomiske krise er det min klare fornemmelse, at folk er blevet mere åbne og intuitive omkring tarot. Folk ved, at der er mere mellem himmel og jord og noget uden for vores synsfelt, som vi ikke selv kan finde svaret på. Flere har opdaget, at tarot kan give nogle mere meningsfulde svar, end Porschen i baghaven kan, siger hun til metroxpress.

TV: Sådan snyder tryllekunstnere dig
TV: Sådan snyder tryllekunstnere dig

Lizette Ottzen, indehaver af firmaet Corners of Wisdom, der over 26 undervisningsdage uddanner folk i at læse kortene korrekt, fortæller til metroxpress, at også hun oplever en stigende interesse for feltet.

- Lige nu har jeg tre hold kørende, som hver startede med otte deltagere på hver. Der er et, der har været i gang i syv år, et i fem og det sidste i tre år. Og der er mange, der fortsætter, når de 26 undervisningsdage er gået. Tarot har helt klart smidt det støvede ry, som det har båret rundt på længe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx