Af - 26/11-15 13:04; Opdateret: 26/11-15 15:18

29-årig mand dømt i ekstrem sag:  Pressede piger til sex i årevis29-årig mand dømt i ekstrem sag: Pressede piger til sex i årevis

En 29-årig mand fra Frederikshavn har fået ni måneders fængsel for at presse piger med nøgenfotos og sexklip i årevis. Flere lod sig presse til sex. Seks sager var voldtægt

storybild

Isabel kom i kontakt med en mand, der udgav sig for at have et modelbureau. Hun er en af 14 piger i en sag om sex-afpresning, hvor en 29-årig nordjysk mand er dømt til behandling (Billede: Privat)

Da Camilla var 14 eller 15, talte hun med en fyr på webcam, der bad hende om at stikke fingre i sin skede og numse. Fyren gemte et videoklip fra samtalen på sin computer.

»Jeg var så rystet, at jeg straks slettede min profil. Siden pressede han i årevis fra forskellige profiler for at få sex. Han sendte også videoklippet til min veninde,« siger Camilla.

Retten i Hjørring dømte i maj en 29-årig mand ni måneders betinget fængsel for sexafpresning i årevis af 14 piger. Han havde ved hjælp af falske profiler og et fiktivt modelbureau fået fat i fotos, som han brugte til afpresning af pigerne.

Statsadvokaten for Viborg kalder det en voldtægtssag med seks ofre.

Sagen, der aldrig har været omtalt, er et eksempel på fænomenet sextortion, hvor folk forsøger at presse sig til sex eller penge ved at true med at offentliggøre fotos. I går skrev metroxpress, at en person var politianmeldt for at forsøge at få frække billeder fra brystoperede piger.

Advokaturchef Torben Kaufmann fra Nordjyllands Politi forklarer:

»I oktober 2013 blev vi kontaktet af en pige, der har haft sex med en mand. Vedkommende har så taget fotos og i en periode fra 2009 til 2012 afpresset pigen til at have sex igen ved at sige, at ellers ville han dele billederne. Det viser sig, at hun ikke er den eneste,« siger han.

Metroxpress har talt med fem ofre.

Et af dem, Isabel, fortæller:

»Han skrev over facebook og lod som om, han stod for et event/modelfirma. Han gik under forskellige personer/profiler gennem 6-8 år. De billeder, han fik manipuleret ud af piger, truede han med at offentliggøre, hvis ikke de gjorde det ene eller det andet.«

Advokaturchef Thomas Kaufmann siger, at de ser flere af sådanne sager. Denne sag betegner han som »ekstrem.«

Metroxpress er i kontakt med både Isabel, Camilla og tre andre ofre. Vi kender deres identitet. Isabel er hende på fotoet - hun ønsker ikke sit fulde navn frem, da hendes efternavn er specielt. Men hun vil gerne dele historien.

LÆS OGSÅ: Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs

LÆS OGSÅ: Afpressere tvang mand til at hæve 95.000 kroner

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx