Af - 23/01-16 13:16

Statens Serum Institut advarer mod at rejse til Syd- og MellemamerikaStatens Serum Institut advarer mod at rejse til Syd- og Mellemamerika

Skal du til Syd- eller Mellemamerika, skal du beskytte dig mod myggestik. Er du gravid, bør du overveje at udskyde din rejse. Det meddeler Statens Serum Institut.

storybild

Zikavirus-infektionen er en myggeoverført sygdom, der giver influenzalignende symptomer og ligner andre myggeoverførte sygdomme som denguefeber og chikungunya-infektion. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Statens Serum Institut (SSI) advarer nu folk, der har planer om at rejse til Syd- og Mellemamerika, mod den såkaldte zikavirus-infektion.

Malariamyggen kommer til Danmark
Malariamyggen kommer til Danmark

Skal man afsted, bør man beskytte sig mod myggestik. Er man gravid, bør man overveje at udskyde sin rejse. Skriver SSI på deres hjemmeside.

Zikavirus-infektionen er en myggeoverført sygdom, der giver influenzalignende symptomer og ligner andre myggeoverførte sygdomme som denguefeber og chikungunya-infektion.

Ubehagelig mygge-epidemi har ramt 350.000: Danske rejsende bør være opmærksomme
Ubehagelig mygge-epidemi har ramt 350.000: Danske rejsende bør være opmærksomme

Forsker: Her er 9 råd til at undgå myggestik
Forsker: Her er 9 råd til at undgå myggestik

Siden oktober sidste år er der noteret en markant forøgelse af microcephali, som forhindrer hovedet på børn i at vokse sig stort, og andre skader på centralnervesystemet hos fostre og nyfødte i områder, hvor zikavirus-infektion er hyppig. Sammenhængen mellem zikavirus-infektion og forsterskader er ikke bevist, men der er stærk mistanke om en sammenhæng, hvorfor gravide eller kvinder, der påtænker at blive gravide, nu opfordres til at overveje udskydelse af ikke-nødvendige rejser til disse områder til efter graviditeten. Hvis rejsen ikke kan udskydes, skal gravide være særligt opmærksomme på myggestiksbeskyttels, skriver SSI.

Derfor stikker myggen ALTID mig - og ikke dig
Derfor stikker myggen ALTID mig - og ikke dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx